StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dit wordt een interlandbreak om niet vlug te vergeten !
Een interlandbreak ingaan met een overwinning is altijd geweldig, maar als die onderbreking er zo goed als halverwege komt en men staat als club met de naam Waasland-Beveren heel alleen op de vijfde plaats, is dat in één woord FANTASTISCH. Neem rustig de tijd om hiervan even (het mag ook langer zijn hoor) te genieten ? Een interlandbreak zal maar zelden zo gelegen komen voor W-B als deze. Wat een affiche zit er aan te komen op zondag 19 november in de vooravond wanneer Philippe Clement en zijn klas in Jan Breydel worden verwacht voor wat mij betreft de topper van het weekend. Wat zou ik graag in het hoofd van Philippe Clement kunnen kijken om de evolutie van zijn gedachten tussen nu en 19 november te volgen.
Het mooie aan het verhaal van Waasland-Beveren de laatste weken is dat het nu ook "gewone" wedstrijden kan winnen. Matchen waarin de tegenstander de evenknie was of zelfs de iets betere ploeg, werden te sporadisch met punten winst besloten waardoor een onevenwicht bestond, want de wedstrijden waarin het overduidelijk de baas was werden immers niet altijd met het gepaste puntenaantal beloond (remember Mechelen, Anderlecht, Lokeren enz.) Dat komt op het einde van het seizoen wel in balans wordt nogal gemakkelijk gezegd, maar het werd toch de hoogste tijd dat W-B aan die inhaalrace begon en dat was eerlijk gezegd tegen Kortrijk en Moeskroen het geval. Het verschil met de tegenstander was in deze 2 partijen niet eens zo groot en puntenverlies had mits wat pech gekund (dat zou de voorbije jaren in vergelijkbare matchen zeker gebeurd zijn), maar met Davy Roef staat er een puntenpakker tussen de palen en dat zullen we op het einde van het seizoen geweten hebben. Overigens, wat een berepartij van Laurent Jans zaterdagavond ! Met alle respect voor Schryvers en Caufriez, maar die gast hebben we de voorbije weken gemist en wat is hij belangrijk geworden voor dit team, zowel op verdedigend vlak als met zijn infiltraties op de rechterflank. En ondanks het feit dat hoofd en voeten van onze Gouden Stier Kiese Thelin dit weekend zwegen, is Waasland-Beveren na 14 speeldagen de meest productieve ploeg van de Jupiler Pro League en in de wetenschap dat in augustus nog onze op dat moment topschutter met 4 goals Zinho Gano werd opgehaald door Oostende om er garnalen te pellen zo blijkt nu, is dat toch een straffe prestatie.
Misschien een poging doen om hem na dit seizoen voor de helft van de prijs terug te halen wanneer Thelin naar Anderlecht terugkeert, want een zakenman als Coucke zal begrijpen dat "goeie" zaken doen zo werkt. Met 31 goals doet W-B op dit moment net iets beter dan onze komende tegenstander uit Brugge dat 30 keer de weg naar de netten vond. Het doelsaldo is dan weer in het voordeel van Blauw-Zwart met +18 waar W-B aan +9 zit. Opvallend : de prachtige nr4 van de JPL STVV heeft een doelsaldo van -1.
Het wordt dus een interlandbreak om niet los te laten en het enige wat roet in het eten kan gooien zijn blessures tijdens de komende interlands zoals recent met Laurent Jans. Spelers die opgeroepen worden voor hun nationaal elftal is voor club en de betrokken speler een fijne erkenning, maar de keerzijde is ongetwijfeld het risico op blessures en een beetje rust zit er voor die jongens ook al niet in.

PVW.