StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* JPL maakt speeldata van de speeldagen 19 t.e.m. 24 bekend.
De kalendermakers van de JPL hebben maandag samen gezeten met de bedoeling de voetballiefhebbers in de mate van het mogelijke een planning te maken voor de feestdagen en de maand januari 2018. In de mate van het mogelijke is hier wel degelijk op zijn plaats, want een eerste blik op de 5 vastgelegde speeldagen leert ons dat er op een dinsdagavond, woensdag- en vrijdagavond wordt gespeeld en ook al hebben heel wat mensen in de eindejaarsperiode nog wat verlof op te nemen, prettig is anders voor wie een abonnement heeft en aan een ploegensysteem vast zit. Zo staan er bv. in december 2 thuiswedstrijden op het programma op een vrijdagavond. Eerder raakte al bekend dat Standard op 8 december naar de Freethiel afzakt (aftrap om 20.30 uur) en 2 weken later op vrijdag 22 december eveneens om 20.30 uur zal het Oostende van Coucke een poging doen om de schande uit de heenwedstrijd toen W-B met 0-3 in de Versluys-Arena ging winne, uit te wissen. De volgende wedstrijden komen er aan in december en januari :

Speeldag 19 : Lokeren - WB ( Zaterdag 16/12 om 20u30).
Speeldag 20 : WB - Oostende ( Vrijdag 22/12 om 20u30).
Speeldag 21 : Eupen - WB ( Dinsdag 26/12 om 14u30) = 2de kerstdag.
Speeldag 22 : WB - STVV ( Zaterdag 20/1/2018 om 20u).
Speeldag 23 : Anderlecht - WB ( Woensdag 24/1/2018 om 20u30).
Speeldag 24 : WB - Zulte Waregem ( Zaterdag 27/1/2018 om 20u).

* Camacho mist de topper in Brugge.
Het was mij wat ontgaan afgelopen zaterdag, maar Rudi Camacho zal tot zijn en onze spijt de topper in en tegen Brugge op zondag 19 november missen. Hij kreeg tegen Moeskroen zijn vijfde geel karton onder de neus en dat betekent automatisch een speeldag brommen. Laat ons hopen dat tegen die tijd Valtteri Moren kan worden gerecupereerd zodat we tegen de één na sterkste aanval van het land (jullie mogen één keer raden wie de beste heeft) kunnen rekenen op het onuitgegeven centraal duo Buatu-Moren. Helemaal onuitgegeven zal het waarschijnlijk niet zijn, maar vaak hebben Buatu en Moren alleszins nog niet samen het hart van de verdediging gevormd.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Patrick Geertsen heeft zijn entree als opvolger van Stefaan Van Rumst bij Yellow Blue niet gemist.
De gewezen coach van Sinaai loodste na een 0-2 ruststand zijn nieuwe club naar een mooie 1-2 uitzege bij TK Meldert dat pas kort voor tijd op penalty de aansluitingstreffer lukte.
Volgend weekend kan Yellow Blue goede zaken doen in het klassement als het op de Freethiel wint tegen Moerbeke dat in de rangschikking 3 punten minder telt dan de Beverenaren.
In de tweede amateurreeks A was er wisselend succes voor de trainers met een Freethielverleden. Bart Selleslags won met Temse tegen Londerzeel, maar de 3-2 uitslag laat vermoeden dat het lastiger was dan het verschil in het klassement laat uitschijnen. Brakel bleef in het eigen De Croo-land met 2-0 de baas over Bornem waar Robby Buyens de sportieve touwtjes in handen heeft.
Voor zo ver ik weet heeft de trainer van Sint-Niklaas geen Freethielverleden, maar enkele van zijn spelers hebben dat wel. De Klaasjes wonnen met 3-1 van Gullegem en rukken stilaan op naar de middenmoot van de rangschikking.

PVW.