StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Laat me weten als het op den duur verveelt, maar ik krijg er geen genoeg van tijdens deze bijna 2 weken zonder competitievoetbal, alles aan te grijpen om een link te leggen naar die schitterende tussentijdse vijfde plaats van Waasland-Beveren in de rangschikking. Ik erger mij vaak aan interlandbreaks, maar deze mag wat mij betreft gerust een weekje langer duren !
Die mooie klassering heeft W-B o.a. te danken aan de 2-0 overwinning die het afgelopen zaterdag boekte tegen een ver van onaardig voetballend Moeskroen. Huiswerk goed gemaakt was mijn eerste vaststelling aan sportief manager Danny De Maesschalck die in ons wekelijks voetbalpraatje had gewaarschuwd voor een goed georganiseerde tegenstander die echter durft te voetballen.
Danny : "Er zijn ondertussen voldoende wedstrijden gespeeld waardoor het geen probleem was het huidige Moeskroen naar waarde te schatten. Ik vind overigens dat Rednic daar uitstekend werk verricht. De verschillen vanaf het nummer 4 in de rangschikking en de rest van de ploegen zijn zo miniem dat een sprong of tuimeling in het klassement wekelijkse kost is. Voor aanvang van het seizoen hadden weinigen durven inzetten op onze huidige klassering na 14 speeldagen en het is mooi dat dit wordt gerealiseerd met heel wat jongens die hier ook vorig jaar rondliepen, maar waarop niet al te vaak beroep werd gedaan. Er zullen zeker ook in de toekomst af en toe wedstrijden tussen zitten zoals die in Standard, maar dan is het aan ons om op gepaste wijze te reageren. Spelersgroep en technische staf verdienen op dat vlak absoluut een pluim voor de manier waarop zij na een valse noot, de week nadien weer de juiste toon wisten aan te slaan."

Is de groep meer volwassen geworden, want het valt op hoe rustig men zelfs bij een achterstand geduldig blijft zoeken naar een aantal openingne die er per wedstrijd sowieso komen.
Danny : "We hebben op dat vlak zeker stappen gezet, alhoewel op Standard na de 1-0 achterstand duidelijk te merken was dat er plots iets aan twijfel over een goeie afloop in de groep sloop. Maar in de meeste gevallen dit seizoen hadden we de juiste reactie in huis (Genk, Charleroi en Kortrijk) en dat is ooit (niet eens zo lang geleden) anders geweest. Dat heeft ook te maken met het doordringen van het besef/geloof bij de groep die op het veld staat dat er voldoende kwaliteit is en dat als men blijft gaan die kansen er elke wedstrijd wel komen."

Wat is er met Max Caufriez gebeurd, want hij krijgt plots speelminuten en de supporters kunnen zijn invalsbeurten best smaken ?
Danny : "Het eerste kwartier in Waregem was het wat zoeken om vervolgens een zeer degelijke partij af te leveren. Max heeft begrepen dat hij klaar/scherp moet staan en alles begint met het nemen van die momenten, hoe kortstondig ze aanvankelijk zijn."

Wat speelde Jans sterk tegen Moeskroen en is hij zelfs toonaangevend geworden voor dit elftal.
Danny : "Zijn aanwezigheid maakt wel degleijk een verschil en dat is geen vingerwijzing naar Jur, maar een niet eens zo vreemde vaststelling. We mogen niet van Schryvers verwachten dat hij van de ene op de andere dag met dezelfde bravoure en drang naar voor als Laurent die positie inneemt. Uiteindelijk is het een prioriteit van een flankspeler, of dat nu een rechtse of een linkse is, er voor te zorgen dat die flank op slot zit en zodra hij die opdracht goed onder de knie heeft kan werk worden gemaakt van offensieve uitbreiding van het werkterrein. Die stap heeft Jans uiteraard al lang gezet waardoor hij iets extra toevoegt aan de groep. Dat we daarenboven met Demir op links kunne variƫren maakt het alleen maar lastiger voor de tegenstander."

Zijn er feestelijkheden geweest na de match tegen Moeskoen ?
Danny : "Neen, iedereen heeft integer en rustig genoten van de overwinning en het besef dat er de komende dagen iets minder druk op de ketel staat met dit resultaat. Voor de coach is het de ideale gelegenheid om naar de volgende voor hem speciale wedstrijd toe te werken."

Loopt Philippe al zenuwachtig rond met de match in Jan Breydel die er op 19 november Aankomt ?
Danny : "Nog niks van gemerkt, maar daarvoor is het nog te vroeg. Logisch dat met zijn ruim Brugs verleden dit voor hem een bijzonder speciale wedstrijd wordt. We zijn hoopvol voor die wedstrijd Valtteri Moren te recupereren, maar daar tegenover staat natuurlijk het gemis van de geel geschorste Camacho."

Het moet frustrerend zijn deze periode op de bank te zitten bij W-B. Hoe reageren jongens als Myny, Cools en Dierckx die wellicht hadden verwacht half november meer speeltijd op de teller te hebben ?
Danny : "Die teleurstelling zal er zeker zijn, maar anderzijds kunnen we niet om de vaststelling heen dat zij die wel spelen het zeer behoorlijk doen. Dan is het zaak klaar te staan om de kansen die er sowieso komen met beide handen te grijpen, want zo werkt het nu eenmaal."

Welke jongens zijn voor interlandverplichtingen in de weer ?
Danny : "Jans met Luxemburg, Thelin met Zweden, Morioka met Japan, Ampomah met Ghane en Jur Schryvers met de Belgische beloften. Wij hebben er geen zicht op wie daadwerkelijk van deze jongens gaat spelen."

Tot slot nog meegeven dat er op de dag van publicatie van dit interview misschien een soort teambuilding doorgaat, maar een aantal ideeën werden midden deze week nog bekeken. Bedoeling was bij iets sportiefs en plezant uit te komen. Er staat in geen geval een oefenwedstrijd achter gesloten deuren op het programma.

Patrick Van Wesemael.