StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

FREETHIELSPROKKELS.

* Beverse internationals traden in het strijdperk.
peterfrighem Vrijdagavond was er competitief en vriendschappelijk internationaal voetbal waarbij de Beverse vertegenwoordigers Morioka en Thelin opgeteld een 35tal minuten speelden. Zweden waarbij Kiese Thelin die een kwartier voor tijd inviel, zorgde voor een flinke verrassing door favoriet Italië met 1-0 te verslaan. Morgen maandag volgt de return in Italië en de thuisploeg zal ongetwijfeld zijn allerbeste beentje moeten voorzetten om de ongunstige 1-0 achterstand op te halen en zich te verzekeren van deelname aan het WK in Rusland.
Ook vrijdagavond, maar dan vriendschappelijk, stond er in het stadion van Lille met Brazilië - Japan een schitterende affiche op het programma.
Aanvankelijk leek het er op dat Japan een afstraffing zou krijgen, want al binnen de 20 minuten stond het 0-2 voor de Zuid-Amerikanen die zich zelfs het missen van een strafschop konden veroorloven. De ruststand werd uiteindelijk 0-3, maar in de tweede helft kon Japan milderen tot 1-3. Ryota Morioka viel omstreeks de 70ste minuut in en ging voor eigen geluk waar hij beter voor een ploegmaat had kunnen/moeten terugleggen.
Mooi was dat Waasland-Beveren en meer specifiek de Freethielvrienden Bornem met Peter Frighem (zie foto) een vertegenwoordiger hadden in het stadion van Lille die uiteraard Morioka kwam aanmoedigen, maar ongetwijfeld ook met volle teugen heeft genoten van het Samba-voetbal van de Brazilianen die onder meer Neymar in de rangen hadden. Op de Facebookpagina van de Freethielvrienden is er ook een kort filmpje te zien gemaakt op het moment dat Morioka het veld betreedt.
Ryota zelf hoopt dat zijn invalsbeurt van 20 minuten de start van een vervolg van zijn internationale carrière zal betekenen, want het was een tijdje geleden dat hij nog op een selectie kon rekenen. Komende dinsdag 14 november krijgt hij en ook wij daar hopelijk al een positief antwoord op, want dan nemen de Rode Duivels het in Jan Breydel op tegen Japan en wie weet mag de seizoensrevelatie van de JPL voor die gelegenheid aan de wedstrijd beginnen. Ondertussen kloppen de Belgische topclubs steeds luider op de deur van het Beverse secretariaat, want volgens internetgeruchten heeft na Club Brugge nu ook Anderlecht interesse betoond voor de verfijnde balkunstenaar uit Japan.
Deze namiddag mag hopelijk Nana Opoku Ampomah zijn eerste internationale minuten bijschrijven, want Ghana neemt het dan op tegen Egypte.
Afgelopen donderdag won Luxemburg vriendschappelijk met 2-1 tegen Hongarije en ik durf veronderstellen dat Laurent Jans alweer een cap mocht toevoegen.

PVW.