StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nog even genieten en zaterdag gaan we er weer keihhard tegenaan !
Het seizoen is halverwege en Waasland-Beveren blinkt fier op een zevende plaats in het klassement. Een artikel hoeft niet lang of scherp te zijn om het predikaat "goed" te verdienen. Gewoon even hardop zeggen en ten volle beseffen : "dat hebben we fantastisch gedaan" is toch geweldig !
Dat we tot die conclusie mogen komen na een moeilijk verteerbare en te zware nederlaag in Brugge maakt dit verhaal alleen maar mooier. De terugronde die zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Charleroi begint vraagt om bevestiging van al het fraais wat de heenronde ons te bieden had, maar de voorbije 15 wedstrijden hebben aangetoond dat deze ploeg de top van haar mogelijkheden nog niet heeft bereikt. Er zit zeker rek in deze groep, maar laten we de ambitie van voor het seizoen nog niet te vroeg in de prullenbak gooien : een mooi bekerparcours nastreven en in de buurt van de tiende plaats eindigen, klonk het eind juli en met Sinterklaas al in de startblokken zijn beide vooropgestelde doelen nog steeds haalbaar. Eupen thuis volgende week woensdag voor de Beker van België is een unieke gelegenheid om de Freethiel sinds lang in de kwartfinales te dompelen en onze huidige zevende plaats in de rangschikking met amper 3 punten minder dan het nr4 STVV biedt perspectief op een te koesteren eindklassement, maar anderzijds volstaat een negatieve serie van een match of 3 om naar plaats 13 of 14 af te glijden.
Kortom, de voorbije jaren mocht Waasland-Beveren in de maand november alle voorwaartse doelen voor de rest van het seizoen opbergen, terwijl het nu nog op die twee fronten meedoet. Hier past alleen maar een dikke merci aan de technische staf, de spelers en clubleiding en niet in het minst de supporters. Ieder van jullie was op zijn manier fantastisch ! Ik duim vanaf nu voor een gelijkaardige eindbalans !
O ja, zaterdag zullen heel wat oud-spelers op uitnodiging afzakken naar de Freethiel omdat het bijna 40 jaar geleden is dat KSK Beveren op de Heizel geschiedenis schreef (mei 1978) door met 2-0 te winnen tegen Charleroi (tegenstander van nu zaterdagavond). Wie de meeste van deze oude en minder oude glorieën nog eens van nabij wil zien doet er goed aan op tijd de verschillende drankpunten te verlaten, want vanaf omstreeks 20.10 uur zullen zij te bewonderen zijn op het veld.

PVW.