StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB FRUSTRATIES VAN BRUGGE LUCHTEN !

Het zou te kort door de bocht zijn om te stellen dat, indien Wim Smet zondag in Brugge de eerste helft een penalty (konden er 2 zijn) en een rode kaart aan Vormer had gegeven voor zijn vergrijp aan Ampomah, Waasland-Beveren freewielend op een overwinning had afgestevend, maar we hadden wellicht een heel andere tweede helft gekregen. Dikke pluim voor Jan Mulder in Extra Time maandagavond die het iet beter kon verwoorden alsof hij deel uitmaakte van het bestuur van Waasland-Beveren, of zouden zijn Anderlecht-sympathieën daar voor iets tussen zitten ?
Maar gedane zaken nemen geen keer en de beste manier om de opgekropte frustraties te luchten is uitpakken met een goeie wedstrijd (dat was het in Brugge voor alle duidelijkheid niet).

Over een apotheose gesproken ! Een vijftal minuten voor het einde van Charleroi - W-B op speeldag 7 zag het er naar uit dat de thuisploeg een logische 2-0 mocht bijschrijven in de tabellen, maar dat was buiten de Beverse invallers Myny en Tuur Dierckx gerekend. Zij hadden niet veel meer nodig dan een kwartier om W-B in de absolute slotfase aan een verdiende 2-2 te helpen na goals van Thelin (de 2-1) en Seck. We staan er misschien amper bij stil, maar op minder dan een week tijd krijgt W-B de nrs 1 en 2 uit de JPL voorgeschoteld en met een klassement waar in de buik flink wordt gedrumd om in de buurt, maar liefst in de top6 te staan, kunnen 2 verliespartijen een wereld van verschil uitmaken. Over uit de top6 vallen hoeven de bezoekers uit Charleroi zich voorlopig (en waarschijnlijkvoor de rest van het seizoen) geen zorgen te maken. De Zebra's zijn tot nu toe als enige in staat Club Brugge in het vizier te houden en dat is en blijft een fantastische prestatie van wat mij betreft in eerste instantie het duo Mazzu-Bayat die jaarlijks enkele hoekstenen zien vertrekken, maar daarop telkens weer gevat anticiperen alsof de verlaten steenkoolmijnen stille voetbalgeheimen kennen. Zeg nu zelf, de ver uit meest exotische spelersnaam in de JPL is toch die van middenvelder Marco Ilaimaharitra, een Fransman met ik dacht roots in Madagaskar. Als tegenspeler durft men uit respect voor die man toch geen bal afnemen ! Charleroi is de voorbije jaren een certitude geworden als gegadigde voor deelname aan play-off I en alhoewel we pas halverwege het seizoen zijn, moeten er al gekke dingen gebeuren om de mannen van Mazzu daaruit te houden. Afgelopen weekend nog nam het vlotter afstand van KV Mechelen dan de 2-0 eindstand laat vermoeden.
Als we mogen zoeken naar een klein minpuntje van Charleroi is het zijn berekend en dikwijls risicoloos voetbal, maar efficiƫnt is het als geen ander. Een kwestie van een gebrek aan lef of gewoon spelen volgens de sportieve mogelijkheden van de beschikbare spelers ? Er moest voor U in Chalreroi al lang een standbeeld staan Felice !

En over standdbeelden gesproken ! De uitdaging voor Philippe Clement bestaat er in de heenronde te evenaren en wanneer hij daarin samen met zijn technische staf slaagt, maar ook zij die hun het spelersmateriaal ter beschikking hebben gesteld, is er ongelooflijk knap gewerkt. Maar dat wordt met zekerheid niet de minste uitdaging hoor, want ik heb Clement de voorbije weken meermaals horen waarschuwen dat dromen in geen geval verboden zijn, maar dat alleen beide voeten stevig op de grond houden er voor kan zorgen dat een mooie droom niet eindigt in een nachtmerrie.
Als tegenstander zit Sporting Charleroi een beetje tussen Kortrijk en Moeskroen. Het berekende van Kortrijk onder Anastasiu en het goed georganiseerde en de kwaliteit van Moeskroen. Die mix is een voor elke tegenstander gevaarlijke cocktail, maar Waasland-Beveren heeft dit seizoen al meermaals bewezen dat, wanneer het van eigen sterkte uitgaat en Clement vraagt niks liever, het in staat is die tegenstanders pijn te doen. De schorsing van Camacho is achter de rug waardoor Buatu waarschijnlijk naar de bank verhuist. In navolging van Mazzu-time was er in Charleroi voor het eerst bij W-B sprake van een ernstige vorm van Clement-time. Zouden onze jongens dat nog eens kunnen overdoen of klaren ze de klus vroeger ?

Patrick Van Wesemael.