Voor de tweede opeenvolgende speeldag is Waasland-Beveren er niet in geslaagd te scoren en omdat de tegenstander dat wel deed (tweemaal zelfs) is een 0 op 6 het gevolg.
Camacho nam na zijn schorsing in Brugge opnieuw zijn plaats in waardoor Buatu terug bankzitter werd. Heel wat oud-spelers van KSK Beveren waren op uitnodiging naar de Freethiel afgezakt en zagen een bijzonder gesloten eerste helft waarin de Beverse keeper Roef geen bal moest pakken, maar ook zijn overbuur Penneteau beleefde op enkele plukballetjes na een zeer rustige eerste helft.
Enkel Morioka had halverwege de eerste helft en kort voor de pauze beter kunnen doen met een geboden kans. Ondanks het feit dat W-B vooraf perfect de sterkte van Charleroi wist in te schatten (het laat de bal aan de tegenstander en wacht geduldig op fouten van de tegenstander om hun momenten te kiezen), slaagden de mannen van Clement, ondanks veel goeie wil en het betere van het spel, er niet in ook maar het kleinste gaatje te vinden in de bezoekende defensie. Op zichzelf heel knap van Charleroi om zo het slot op de deur te houden, maar geen prettig zicht voor de betalende toeschouwer.
Felice Mazzu moet tijdens de pauze hebben gedacht, met zoveel schoon volk over de vloer mag mijn ploeg wel eens iets laten zien en de defensieve stellingen werden wat gemakkelijker verlaten. De wedstrijd kwam nu echt tot leven en gelukkig maar. Voetballend kwamen de betere combinaties nog altijd van W-B, maar dat was te vaak in de breedte of achteruit. Een bezoekende bal plofte op de paal maar in de 64ste minuut was het wel raak toen een afgeweerde hoekschop door Hendrickx in doel werd verlengd. W-B probeerde het tempo op te trekken, maar tot meer dan wat schermutselingen voor de kooi van een autoritaire Penneteau leidde dat niet. Een kwartier voor tijd deed Anbang de boeken toe voor zijn ploeg door, net als De Schutter vorig seizoen, de 0-2 in geschenkverpakking aan Rezaei aan te bieden. Einde verhaal en tweede opeenvolgende nederlaag, maar met als tegenstanders de nr1 en 2 van de JPL kan zoiets uiteraard gebeuren. Charleroi was voetballend niet beter, maar heeft meer maturiteit in de ploeg en die was doorslaggevend.
Woensdagavond kan W-B voor de Beker van België op de Freethiel een poging doen om de uitglijder van zaterdagavond recht te zetten. Eupen is dan de tegenstander en een plaats in de kwartfinales de inzet.