logoWB BESLISSENDE GOAL VALT TE LAAT.

Waasland-Beveren heeft zich woensdagavond al bij al gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup waarvoor deze avond na afloop van Club Brugge - Zulte-Waregem wordt geloot. De kwartfinales worden in één wedstrijd afgewerkt op 12, 13 en 14 december.

Het zat Waasland-Beveren bij de loting voor de 8ste finales mee, want er kwam een thuiswedstrijd uit de bus en met Eupen kon het qua tegenstander slechter. Die indrukken vooraf werden woensdagavond bevestigd, want W-B voetbalde over de 90 minuten bekeken een tiental kansen bijeen waarvan het merendeel in een zeer genietbare eerste helft, maar de efficiëntie stond op een laag pitje. Uit een handvol mogelijkheden voor de rust kon enkel Morioka in de 20ste minuut na een prachtige voorbereiding van Demir en dito afwerking van Ryota, scoren. Tal van andere halve en hele kansen in wording werden gemist of haalden door het ontbreken van een goeie laatste bal het stadium grote kans net niet. Eupen stond er bij en keek er naar en mocht zich gelukkig prijzen dat scheidsrechter Alen onlangs een weekend had geboekt in de Oostkantons en de kaartenlast beperkt hield tot slechts 2 gele kartons.

Vergelijkbaar spelbeeld in de tweede helft, maar nog amper doelkansen omdat de passing zienderogen minder werd. Eupen kon nu sporadisch de neus aan het venster steken, maar Roef bleef zo goed als werkloos. Het gemopper over het gebrek aan efficiëntie in de eerste helft dat wel eens duur betaald zou kunnen worden begon luider te klinken, maar een kwartier voor tijd nam Nana Opoku Ampomah alle twijfels weg nadat hij prima werd bediend door Boljevic. Diezelfde Boljevic trapte ook nog eens hard tegen de dwarsligger zodat de bezoekers uit Eupen goed weg kwamen met slechts 2-0. Minpuntje was een rode kaart voor Buatu in de 80ste minuut hij kreeg de voorkeur op Moren die in het wedstrijdslot inviel). Klus geklaard en zonder al te veel energie te verbruiken wat met het vooruitzicht op de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Kortrijk niet onbelangrijk is.
Als we de wedstrijden blijven winnen waarin we als favoriet aan de aftrap verschijnen (en dat zijn vaak de lastigste), ziet het er niet slecht uit.
Fijn dat na twee wedstrijden waarin onze spelers de weg naar de netten niet vonden opnieuw scoorden. De productie had een stuk hoger kunnen uitvallen, maar als we de gemiste kansen van gisteren voor zaterdagavond in Kortrijk bewaren kan ik mij daarin best vinden. En nu maar duimen voor een thuisloting in de kwartfinales !
Naast de kwalificatie viel er nog goed nieuws te rapen op de Freethiel woensdagavond, want Valtteri Moren heeft zijn contract bij W-B verlengd en laat ons hopen dat het de eerste is van een trio dat verder bestaat uit Seck en Demir.