StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DRAAD WEER OPPIKKEN IN KORTRIJK.

Midweeks deden Kortrijk en Waasland-Beveren goede zaken in de Beker van België, maar vorig weekend waren beide teams minder succesvol in de Jupiler Pro League. Kortrijk verloor kansloos na een vroege achterstand met 4-0 in Anderlecht, terwijl W-B er maar niet in slaagde 's lands beste defensie (die vab Charleroi) te ontgrendelen met een 0-2 nederlaag als gevolg.
De Croky Cup woensdagavond maakte echter veel goed, want dat Kortrijk en Waasland-Beveren zich probleemloos konden plaatsen voor de kwartfinales biedt bijkomend verhoopt perspectief en zal ongetwijfeld een boost geven voor de onderlinge confrontatie van morgenavond in het Guldensporenstadion.

Sinds Glen De Boeck een paar weken geleden het sportieve roer overnam van Yannis Anastasiu, ziet het er naar uit dat kortrijk een woelige periode kan afsluiten en rustig toewerken naar een plaatsje in de middenmoot van de JPL.
Onder leiding van De Boeck won KVK zijn 2 thuiswedstrijden en was het goed bij schot. Het nr4 STVV moest met 3-2 het onderspit delven in competitieverband en afgelopen woensdag werd Antwerp met 4-2 uit de Beker van België gewipt. Tussendoor zat die kansloze 4-0 in Anderlecht, maar dat zijn niet de wedstrijden waarin Kortrijk de basis voor een onbezorgd seizoen moet leggen. Dat het tot beter in staat is dan zijn klassement doet uit schijnen bewijzen deze resultaten en laten we eerlijk zijn, wie offensieve spelers in de strijd kan gooien zoals Perbet, Chevalier, Desmet, Kage en Stojanovic heeft toch een zekere weelde op dat vlak.

Die aanvallende Kortrijkse weelde staat tegenover een defensie die wel eens wat steken durft laten vallen, want in de geciteerde 3 wedstrijden waarin De Boeck de sportieve leiding in handen had, werden 8 tegendoelpunten geïncasseerd en dat is te veel (ook al zat er een uitwedstrijd bij Anderlecht tussen). Dat moet als muziek in de oren klinken van een hopelijk gretig Waasland-Beveren dat ongetwijfeld graag de draad weer wil opnemen met een overwinning in de JPL na de spijtige verliezen tegen Club Brugge en Charleroi. Anbang verklaardde na de wedstrijd tegen Charleroi dat deze verliespartijen in geen geval de oorzaak zijn van een terugval en in die optiek werd zijn uitspraak gestaafd door een probleemloze kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker van België te nadele van Eupen.

Door de nederlagen tegen Club en Charleroi is Waasland-Beveren naar de rechterkolom afgegleden, maar een overwinning in Kortrijk kan de linker weer heel dichtbij brengen en het zou natuurlijk een fantastische opsteker zijn voor de affiche van vrijdag 8 december wanneer het Sà Pinto-circus voor een avondje zijn tenten optrekt aan de Freethiel. Het zou best een open en doelpuntrijke wedstrijd kunnen worden zaterdagavond, of zou de schrik voor een tweede opeenvolgende nederlaag in het geval van Kortrijk en een derde in het geval van W-B, een behoudende aanpak oproepen bij de respectievelijke coaches ? Ik denk het niet, want de uitdaging om te gaan voor een overwinning is vele malen groter dan te spelen om niet te verliezen en alsnog het deksel op de neus te krijgen.

Patrick Van Wesemael.