Waasland-Beveren heeft geen vervolg kunnen breien aan de goeie bekermatch van afgelopen woensdag tegen Eupen. Het verscheen te gemakzuchtig aan de aftrap en stond al na 8 minuten met 2-0 in het krijt, tevens de ruststand. Ondanks aandoenlijk veel goeie wil in het slotkwartier van de eerste helft en het eerste van de tweede helft waarin het de indruk gaf nog een vuist te willen maken, moest het voortdurend achtervolgen met uiteindelijk zware, maar niet eens fel overdreven 4-1 verliescijfers. Philippe Clement had het achteraf over een verdediging die in het begin stond te slapen en meerdere off-daypassages daarna afgewisseld met enkele goeie maar weinig efficiënte periodes.

Thelin kreeg na woensdag weer een basisplaats waardoor Mmaee opnieuw naar de bank verhuisde. Verder een ongewijzigd team waarvan ik vermoed dat onze spelers vanwege de kou voor de wedstrijd om een douche hadden gevraagd en het was zeker geen koude. Niet eens alle slapertjes waren uit de ogen gewreven of de thuisploeg stond al op een geruststellende 2-0 na goals van de Nigeriaan Ajagun (voorafgegaan door een slechte controle van Moriooka bij een hoekschop) en Ouali na een misverstand tussen Camacho en Moren. Pas na een half uur schoot W-B wakker met een aantal halve en hele kansen voor Ampomah, Morioka (bal rechtstreeks op de kruising bij een hoekschop) en Boljevic, maar toen al was duidelijk dat de uitzege in Waregem van 22 oktober op speeldag 11 geen opvolger zou krijgen. Nog in het eerste bedrijf vond diezelfde Ouali de paal op zijn weg naar de 3-0.
Philippe Clement hield een onzichtbare Thelin na rust in de kleedkamer ten voordele van Mmaee en W-B ging op zoek naar de aansluitngstreffer, maar het verliep allemaal te voorspelbaar en zonder grote kansen. De weinige keren dat Kortrijk er eens uitkwam was het levensgevaarlijk met in de 58ste minuut dan toch de 3-0 van alweer Ouali. Het was bewonderenswaardig hoe Waasland-Beveren met de moed der wanhoop bleef zoeken naar de eerredder en invaller Tuur Dierckx (hij was Ampomah komen vervangen op het uur) lukte die in de 74ste minuut nadat hij een doorgekopte hoekschop van Morioka in doel kon werken. Een tweetal minuten later was het enige moment in de wedstrijd dat de hoop op misschien een puntje heel even levendig was, want na een zoveelste corner van Morioka trapte Mmaee uit stand tegen de paal en dus weg aansluitingstreffer. Weg ook laatste hoop, want in minuut 83 verzilverde Chevalier een rake counter tot 4-1. Enkele Wase speldenprikken daarna volstonden niet meer om die zware cijfers een vriendelijker aanzien te geven.

Met 3 op 15 zit W-B in een dipje waarvan iedereen wist dat het er eens zou aankomen, maar het is er toch iets sneller dan verwacht. Qua inzet konden onze jongens maar weinig worden verweten, maar het ontbreekt na een slopende eerste ronde momenteel wat aan frisheid. Er is inderdaad veel gegeven in de voorbije 17 wedstrijden en spelers die vaak betrokken waren bij het maken van het verschil (Morioka, Ampomah, Thelin en Anbang) zijn op zoek naar hun betere vorm. Aangezien er tot de winterstop nog heel wat punten te verdienen vallen, moeten we hopen dat ze die snel vinden.
Er is echter geen man over boord, want een paar goeie overwinningen kunnen ons inmiddels lichtjes verkleurd klassement weer opvrolijken en Standard komende vrijdag 8 december is daarvoor een ideale gelegenheid. Het was uitgerekend in Standard op speeldag 13 eind oktober dat W-B een kansloze nederlaag leed en sindsdien werd het niveau van daarvoor minder snel opgepikt.
De match van volgend weekend tegen Standard is een uitstekende gelegenheid om revanche te nemen voor die nederlaag en de draad met de wedstrijden 1 tot 12 weer op te nemen. De kwaliteit en het geloof in een goeie afloop zijn wat mij betreft niet aangetast, maar het zal wel moeten gebeuren tegen de ploeg en trainer in vorm.