StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Brugge heeft voor een spannend avondje gezorgd voor de ploegen onderin.
Koploper Club Brugge en rode lantaarn Eupen hebben zondagavond getoond dat wedstrijden, ongeacht het klassement van de opponenten, wel iets maar niet alles zegt. De meest ontgoochelde ploeg zondagavond na Eupen-Club Brugge was ongetwijfeld de thuisploeg die in een schitterende eerste helft Blauw-Zwart alle kleuren van de regenboog liet zien en met 2-0 aan de thee mocht.
Bij rust moest ik denken aan de manier waarop W-B woensdag in de bekermatch bijna de vloer aanveegde met datzelfde op dat moment kansloze Eupen. Toen zouden we ons druk gemaakt hebben wanneer de Oostkantonners er waren in geslaagd het ons moeilijk te maken als rode lantaarn, maar oordeel nooit te vroeg en dat Eupen er gisteren in gelukt is om een ongenaakbaar gewaand Club Brugge van de overwinning te houden, mag wat mij betreft iets zeggen over die zeer degelijke prestatie van onze jongens midweeks tegen de mannen van Makelele.
Maar helaas was die vlotte bekerkwalificatie geen garantie op succes in Kortrijk afgelopen zaterdag. Toegegeven, ik heb mij geërgerd aan het slap begin van de ploeg (Clement had het over de verdediging die stond te slapen), maar anderzijds viel de ploeg weinig te verwijten qua inzet en werd op geen inspanning gekeken. Wat sneu dat door het slap begin die vele inspanningen en dito balbezit gedurende een groot deel van de wedstrijd, geen rendement meer kon opleveren, want het was voortdurend achtervolgen. Jammer dat al die moeite door een gedeelte van de supporters over het hoofd wordt gezien wanneer na 90 minuten 4-1 op het scorebord staat, maar er zijn heus wel momenten geweest waarop een aansluitingstreffer had gekund en dat bevestigde verslaggever Bart Vandriesche op televisie die het had over "Waasland-Beveren komt steeds dichter bij een doelpunt". Alleen (en ook dat gevoel liet mij niet los) had ik iets van, het zal wel vallen als het kalf verdronken is en zo geschiedde. Of toch ! Qua zuivere kansen zou het niet verdiend zijn geweest, maar op basis van inzet en karakter had ik wel iets durven inzetten op een ultieme puntendeling wanneer het schot van Mmaee een kwartier voor tijd in doel en niet op de paal was beland, want op dat moment wankelde Kortrijk heel even en was paniek dichtbij.
Laten we echter ondanks cijfers als 0 op 9 of 3 op 15 niet al te critisch zijn voor een ploeg en trainer die ons tot nu toe het mooiste seizoen in jaren hebben gegeven en dat niet alleen voor de supporters van W-B, want iedereen die werd geacht iets van voetbal te kennen (schrijvende pers en andere media) hingen en wees gerust, hangen nog altijd aan de lippen van Philippe Clement.
Ik hoorde Peter Maes voor de wedstrijd tegen Anderlecht vertellen (en hij heeft nog wel wat collega's in de JPL die er zo over denken) dat Lokeren een laag blok zou zetten omdat veel ploegen daar moeite mee hebben. Wat knap van onze trainer en zijn spelers dat zij wel DURVEN kiezen voor dominant voetbal en van eigen sterkte uitgaan, ook tegen Brugge en Anderlecht. En ja, dan kan het gebeuren dat men een keer keihard op de bek gaat zoals o.a. in Kortrijk en Standard, maar die uitschuivers neem ik er graag bij in ruil voor het vele moois dat ons tot nu toe door de technische staf en spelers (en het bestuur natuurlijk omdat het voor deze samenstelling heeft gezorgd) werd gegund. Na elke thuiswedstrijd van dit seizoen (en dat zijn er ondertussen wel enkele) ben ik telkens in het Themacafé gekomen met een gevoel van : "ik heb genoten" en dat ondanks het feit dat er zelfs op de Freethiel al heel wat punten werden gemorst.
Vrienden-supporters, onze ploeg zit momenteel onmiskenbaar in een dipje, maar waarom zou een elftal dat bij de top3 qua spektakelgehalte wordt gerekend daar geen recht op hebben ?
Na de vele jaren van sportieve kommer en kwel zou het bijzonder jammer zijn indien we nu vergeten te genieten van wat we wél hebben gekregen en jaren om gesmeekt hebben. Mijn gevoel zegt nu al dat we vrijdag tegen Standard een schitterend Waasland-Beveren gaan zien. Jullie delen mijn gevoel toch ook ?

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue speelde in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen 0-0 gelijk bij concurrent Buggenhout en dat is op zichzelf geen onaardig resultaat, maar door de verrassende winst van Bazel in Waasmunster (de nr2 van het klassement en komend weekend tegenstander op de Freethiel van YB) en de winst van Moerbeke, zijn de Beveraars naar de tweede laatste plaats afgezakt die het deelt met Moerbeke. In de tweede amateurreeks A kon geen van de ploegen die we hier wekelijks volgen een driepunter bijschrijven. Bornem verloor met 2-0 in Westhoek, terwijl Temse in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 puntendeling met rode lantaarn Pepingen. Ook Sint-niklaas en Harelbeke hielden het bij een 1-1 gelijkspel. Temse staat met 22 punten op een zevene plaats, terwijl Bornem en Torhout met 8 punten net iets beter doen dan Pepingen dat er 7 telt. Sint-Niklaas hangt met 18 punten in de middenmoot en stevent af op een zorgenloos seizoen.

* Er zijn nog wat plaatsen op onze bus naar Lokeren.
Volgende vrijdag 8 december komt Standard naar de Freethiel, maar organisatorisch houdt de wedstrijd van een week later in Lokeren de supportersclubs nu al volop bezig.
Wie op zaterdag 16 december om 20.30 uur onze ploeg wil gaan steunen in het Daknamstadion (en dat zal nodig zijn) kan als hij/zij in de buurt van Bornem woont nog een plaatsje reserveren op onze supportersbus. We hebben nog wat onoverdekte zitplaatsen van 15 Euro en overdekte zitplaatsen van 20 Euro ter beschikking, maar snel zijn is zeker de boodschap. Niet-leden betalen 10 Euro om mee te rijden vanuit Bornem. We verzamelen om 18.30 uur in ons lokaal Het Kasseibaantje (Hingenesteenweg 105) en ten laatste om 19 uur vertrekt de bus. Wie interesse heeft stuurt een mailtje naar info@freethielvrienden.be en ontvangt van ons een mail met daarin de betalingsformaliteiten. Ook onze peter Maarten Goffin rijdt mee met de bus. Het spreekt vanzelf dat onze supportersclub zorgt voor de tickets, want het betreft een wedstrijd met combi-regeling en dus gesloten loketten in Lokeren op de dag van de match.

PVW.