StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Freethielvrienden hebben weer een topquizavond achter de rug.
Vrijdag 1 december was er de jaarlijkse quizavond in ons lokaal en dat is naar goede gewoonte weer een topavond geworden voor de 11 deelnemende ploegen. Sleutel van deze succesformule is nu al een zestal jaar in handen van ons bestuurslid Walter Van Doren die het telkens opnieuw weet klaar te spelen om een zeer gevarieerde quiz samen te stellen waarin elke individuele speler, ondanks het feit dat de groepjes uit maximum 4 personen bestaan, met zekerheid een mooi deel van de vragen kan oplossen en zo blijft het plezant en toch ook verrassend spannend.

Niet voor het eerst kregen we te maken met het feit dat na 10 reeksen van 10 vragen 2 teams met 89 op 100 samen de eerste plaats deelden en helaas voor de uiteindelijke nummer2 moet in dat geval het reglement voor een winnaar zorgen. Dat werden de Stannekes met kapitein en bestuurslid Kevin Van Ranst die in de eerste ronde een knappe 10 op 10 pakten en daarmee KVK Hingene met daarbij de leden Gert Illegems en Paul De Proft met een puntje voorafgingen en dat bleek achteraf doorslaggevend te zijn. Dikke proficiat aan de Stannekes, evenals aan alle deelnemende ploegen die stuk voor stuk een voorbeeld van sportiviteit waren. En om te bewijzen dat er fantastisch werd gespeeld, de nr11 (Arne en de rest) scoorden ook nog 71 op 100 waardoor er bezwaarlijk van de rode lantaarn kan worden gesproken en daarom houden we het gewoon bij nr11.

Dat de avond weer voorbij gevlogen is mag niemand verbazen en prettig is dat na de vragenmarathon nog een mooie prijzentafel de deelnemende ploegen toelachte.

In naam van het bestuur van de Freethielvrienden Bornem hou ik er aan alle ploegen van harte te bedanken voor hun aanwezigheid en sportieve, maar toch competitieve ingesteldheid. Dank ook aan de jury/verbeteraars Iris en Johnny (Johnny is ook verantwoordelijk voor de foto's die binnenkort op de website zullen komen), Danny en Ronny die aan sneltempo de wedstrijdbladen bij de deelnemers brachten en gingen ophalen en onze lokaalhouders Yannick en Vicky voor de vlotte bediening en de zeer lekkere hapjes. Maar een extra woord van dank verdient onze onverbeterlijke quizmaster Walter Van Doren voor het samenstellen van alweer een schitterende quiz die van begin tot einde boeide met in dat geval een vlot quizverloop als prettig gevolg. Walter en Lea waren ook verantwoordelijk voor het zorgvuldig samenstellen van een prachtige prijzentafel die naar verluidt in de smaak viel bij de deelnemers. Als op het einde van een avond als deze de organisatoren meermaals ter oor komt "als we kunnen zijn we er volgend jaar graag weer bij" is ook voor hun de avond zeer geslaagd en deze deugddoende woorden hoeven wat mij betreft geen verder commentaar. Nogmaals dank aan allen die deze avond mee kleur hebben gegeven in naam van het bestuur van de Freethielvrienden Bornem. Hierna vinden jullie de evolutie van het quizverloop aan de hand van de behaalde punten per ronde met dank aan Iris voor het feilloos bijhouden van de stand.

1. De Stannekes, 89 punten
2. KVK Hingene, 89 punten
3. 1+1=3, 88 punten
4. Geelblauwe vrienden, 86 punten
5. Bevereboys, 82 punten
6. Ik ga het zeggen, Walter, 82 punten
7. Bokrito part 5, 80 punten
8. De whatsaapjes, 79 punten
9. Themacaféladys, 74 punten
10. De Deklatsjotters, 72 punten
11. Arne en de rest, 71 punten


PVW.