StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou dat een richtprijs zijn ?
Maandag was het toch wel even schrikken toen ik van Sporza het bericht ontving dat Hassane Bandé van KV Mechelen voor 9,5 miljoen Euro aan het einde van dit seizoen KV verlaat om voor Ajax te gaan voetballen. Ik hoorde vorige week iemand die Mechelen - Genk voor de Croky Cup had gezien en zeker niet onder de indruk was van diens bekerwedstrijd, maar dat Bandé een groot talent is staat als een paal boven water en op zijn negentiende alleszins iemand die bereid is om te leren en zichzelf in vraag te stellen volgens Yannick Ferrera in Extra Time die met Hassane bij KV werkte en het dus kan weten. Maar laten we het eens over die prijs hebben, 9,5 miljoen Euro voor iemand die dit seizoen naar verluidt een keer of 8 aan de aftrap verscheen. Jullie voelen mijn vraag al aankomen natuurlijk ! Zou W-B dit als een soort richtprijs zien voor Ryota Morioka ?
Misschien is het geen perfecte vergelijking, want Hassane is een jaar of 7 jonger dan Ryota, maar wat betreft de verdienste van beide spelers in hun debuutseizoen in de JPL moet Morioka met zijn assists en doelpunten alleszins niet onder doen voor de Burkinees die overigens in Anderlecht werd doorgestuurd. Ik denk dat er in de Beverse bestuurskamer deze week met de glimlach kennis is genomen van de vernoemde transfersom, want toen voorzitter Dirk Huyck een tijdje geleden sprak over een virtuele waarde van een tiental miljoen Euro op dat moment voor Morioka, zullen sommigen wel hun wenkbrauwen gefronst hebben. Maar laat dit duidelijk zijn : voor mij mag Ryota gerust nog een jaartje langer blijven en incasseren we dat bedrag dan wel met een jaartje uitstel.

* Hoe zou het toch met onze beloften gaan ?
Ik ontving de voorbije weken enkele mailtjes van mensen die zich afvroegen waarom er op de website van W-B en op die van de Freethielvrienden geen nieuws meer te vinden is over onze beloften. Eigenlijk is het antwoord simpel : ik heb daar inderdaad vele jaren werk van gemaakt, maar toen op een gegeven moment vorig seizoen op de website van Waasland-Beveren vergelijkbare verslagjes verschenen ben ik daarmee gestopt, want het is nooit mijn bedoeling geweest om mekaar te beconcurreren en dubbel werk te doen. Wat de website van de Freethielvrienden Bornem betreft kan ik alvast zeggen dat het niks te maken heeft met een mail die ik ontving en waarin die persoon zich afvroeg of het iets te maken had met vermoedelijk een ongunstig klassement van de Beverse beloften. Dat heeft er alleszins niks mee te maken en ondertussen heb ik al contacten gelegd om daaraan in de toekomst proberen wat te doen. Dat een met A-kernspelers versterkt beloftenelftal maandagavond met 5-0 won tegen Antwerp is evenmin de oorzaak dat dit artikel er nu toevallig komt, want zij staan nog altijd op de laatste plaats. Er volgt nog één wedstrijd in de heenronde (Club Brugge) waardoor de mannen van trainer Yves Van Driessche na nieuwjaar in de B-groep starten (de eerste 8 van het klassement bevolken groep A) en zowel in groep A als groep B beginnen alle teams met 0 punten.


PVW.