StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DAT W-B HET SPORTIEF PLEZANT MAG HOUDEN !

Vrijdagavond 8 december werkt Waasland-Beveren zijn eerste van twee vrijdagavondwedstrijden in december af, want op vrijdag 22 december staat immers ook nog W-B -Oostende op het programma. Het wordt dus een drukke maand december met op woensdag 13/12 om 20 uur in de Luminus-Arena een leuk extraatje tussen Genk en W-B met als beloning voor de winnaar directe plaatsing voor de halve finales van de Beker van Belgié (Croky Cup) en dan komt een bekerfinale echt wel om de hoek kijken.

De titel van deze voorbeschouwing is absoluut geen sneer naar Waasland-Beveren, want het sportief genot op de Freethiel was dit seizoen maar weinig voor verbetering vatbaar. Het is eerder een nuttige tip voor de Standarcoach Sà Pinto die de voorbije weken meermaals de show wist te stelen met zijn overdreven theatraal gedrag waarmee hij de aandacht op zichzelf vestigde en daarmee zijn ploeg tekort deed, want dat die gasten kunnen voetballen lieten zij recent in de uitwedstrijden tegen Genk en Anderlecht (laatste was een bekermatch) zien en alhoewel Sà Pinto in het Vandenstockstadion toen op het veld stond/lag, had dat nog weinig te maken met voetbal.

Standard kende een moeizame competitiestart waarbij het lot van Sà Pinto meermaals aan een zijden draadje hing, maar beetje bij beetje slaagde de coach er in het los zand te mengen tot een inmiddels behoorlijk vaste specie. Dat echter bij het begin van de terugronde de Rouches hun ruime achterstand op een play-off I-plaats (die halen zou al een zeer groot succes zijn) zo goed als hebben ingehaald zullen weinige insiders voor mogelijk hebben gehouden. Zondag jl. kon het zelfs virtueel op een play-off I-positie hebben gestaan, maar daarvoor was een overwinning tegen rechtstreeks concurrent Antwerp nodig en die kwam er niet, ook al omdat een onterecht toegekende strafschop in blessuretijd werd gemist door Orlando Sa. Feit is dat Standard een mooie remonte heeft gemaakt en zowel via de bekercompetitie waarin het naar Oostende moet als via de reguliere competitie nog alle kansen heeft om een aanvankelijk rotseizoen af te sluiten met een prijs en reken maar dat het dan weer groot feest is op Sclessin.

Peter Vandenbempt zag zondag Standard-Antwerp en had het over een bij momenten zeer armoedig niveau, vooral op het vlak van uitvoetballen bij de thuisploeg. Het is misschien redelijk optimistisch van mij om na een pak slaag in Kortrijk te roepen dat we geen schrik hoeven te hebben van Standard en toch meen ik het ! Van een fors verloren wedstrijd vergeten supporters dikwijls de "weinige" positieve dingen die er wel degelijk waren, want naast een verdediging die stond te slapen in de beginfase, had Philippe Clement het verder ook over stukken off-day en dus geen totale off-day.
Het is onmiskenbaar dat Waasland-Beveren sinds een aantal weken een tikkeltje minder fris zit en de 0 op 9 mag door de technische staf worden aangewend om wat dingen in vraag te stellen waaronder het defensief aspect, maar in de 3 wedstrijden tegen Brugge, Charleroi en Kortrijk waarin geen enkel punt werd geoogst, was wat mij betreft het verschil met de tegenstander niet eens zo groot, op telkens een kwartier na waarin de beslissing viel. Dat was in Brugge meteen na de rust (in de eerste helft had het scoreverloop er daar heel anders kunnen uitzien wanneer scheidsrechter Wim Smet Bv Luc Bosmans had genoemd). Thuis tegen Charleroi was op zicht niet waar te nemen wie de nr2 en wie de nr7 van de JPL was, maar er werd opnieuw verloren en bestond mijn teleurstelling in het feit dat we geen oplossing vonden om het genoegzaam bekende systeem van Mazzu te ontgrendelen. In Kortrijk afgelopen zaterdag volstond een achttal minuten om de 82 daaropvolgende onnodig uitzichtloos te maken. Hier schuilde de ontgoocheling in het feit dat er tegen een Kortrijk wat in de lift zit meer te halen was mits een wakkere start, maar anderzijds mogen we evenmin over het hoofd zien dat de Kerels hun 2 voorgaande thuiswedstrijden met 3-2 wonnen van STVV (toch de nr4 in de JPL) en 4-2 tegen Antwerp in de Croky Cup. Haal ik deze voorbeelden aan als excuus om die 4-1 te verzachten ? Neen hoor, maar dramatiseren zou ook fel overdreven zijn. Laten we het aan de deskundigheid over van onze technische staf om uit te maken waar het schoentje dezer dagen wringt, maar dat ze er met zijn allen nu vrijdag al tegen Standard kunnen uitkomen, daar geloof ik rotsvast in. Deze kern heeft voldoende kwaliteit om het elke tegenstander met positief voetbal lastig te maken, maar mindere wedstrijden zullen nu eenmaal deel blijven uitmaken van het gamma.
Daarom dit voorstel : wat zouden jullie er van denken dit drieluik verloren matchen af te sluiten en werk te maken van (waarom niet) een drietal gewonnen wedstrijden (thuis Standard, uit Lokeren en kwalificatie in Genk) en dan is met zekerheid de top6 weer heel dichtbij en staan we in de halve finales van de Beker van België ? Wedden dat dan Coucke met een ei in zijn broeke naar Beveren komt op 22 December ? O ja meneer S&agreve Pinto, als wij het plezant maken op de Freethiel is het met sportieve middelen !

Patrick Van Wesemael.