StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Vanavond loopt de Freethiel hopelijk gezellig vol voor de interessante confrontatie met Standard, maar gisteren hadden we onze wekelijkse babbel met sportief manager Danny De Maesschalck en die begint met een minder prettige terugblik naar de wedstrijd van vorig weekend in Kortrijk.
Daar had Philippe Clement na de match het over zijn defensie die stond te slapen in het begin en dat is toch man en paard noemen.
Danny : "Een kwestie van dat zijn aanvoelen was dat er iets moest doorgesproken worden. Het gaat ook wat ver om enkel die 4 of 5 jongens met een beschuldigende vinger te wijzen, want de eerste 20 minuten waren we op meerdere vlakken niet wakker. Er werd in het wedstrijd begin in het algemeen te traag gereageerd op bepaalde fasen. Mocht er een verklaring zijn voor die lakse start zouden we er kunnen op inspelen, maar zo simpel is het niet en er waren evenmin tekenen die op een dergelijk begin konden wijzen."

Rond de 20ste minuut knokken we ons goed in de wedstrijd, is er meer balbezit en volgen ook wat bescheiden mogelijkheden, maar de counters van Kortrijk waren veel dreigender.
Danny : "Daar ben ik het niet volledig mee eens. We hebben ook in de eerste helft kansen gehad om te scoren, maar wisten natuurlijk dat daardoor ruimte zou ontstaan voor de tegenstander in de omschakeling. Dat Kortrijk die avond efficiënter was is wel een feit. Kunnen we nog voor rust de aansluitingstreffer maken of voor de 3-0 in de tweede helft (en die kansen waren er wel), krijgen we een ander verhaal. Zelfs bij de 3-0 zijn de jongens blijven werken tot de laatste minuut, maar helaas waren we niet op de afspraak toen de wedstrijd begon. Dat daarna wat slordig met de kansen werd omgesprongen heeft misschien ook te maken met de druk om zo graag te willen waardoor men soms het overzicht wat kwijt geraakt."

Kan scherpte/frisheid daarin meespelen, want in de 3 opeenvolgende nederlagen lag W-B in het spel maar zelden onder en werden nog voldoende kansen gecreëerd.
Danny : "Tuur Dierckx en Mmaee hadden inderdaad aansluitingsmogelijkheden waardoor we de hand in eigen boezem moeten steken. Kortrijk is een slecht bespeelbaar terrein en daarop de forsing moeten voeren na onze erbarmelijke start is om moeilijkheden vragen. Ik hou het ook liever bij een gebrek aan concentratie in bepaalde situaties dan ons falen te zoeken bij een gebrek aan scherpte of frisheid. Qua momenten om de wedstrijd naar zich toe te trekken was er toch weinig verschil met de match tegen Eupen."

Zijn de spelers op revanche belust tegen Standard, willen zij iets rechtzetten ?
Danny : "Revanche is misschien wat overdreven, maar hun eergevoel laten spreken na Kortrijk, dat wel. Een revanchegevoel levert op het veld niet altijd het gewenste resultaat op."

Peter Vandenbempt zag Standard-Antwerp en had het over een bij momenten armoedig niveau in de opbouw bij de Rouches.
Danny : "Laten we ze toch maar niet onderschatten. Zij draaien momenteel tegen honderd procent en spelen een vergelijkbaar spel met Antwerp. Veel duels en power en minder gebaseerd op het rondspelen van de bal en voetballend zoeken naar openingen, daarbij rekenend op een klasseflits van Npoku, Sa of Edmilson."

Is Npoku thans de beste vrijschopspecialist in de JPL ?
Danny : "Dat denk ik wel. Spelers krijgen zeker de raad mee om daar rekening mee te houden en geen domme fouten te maken in de zone van de waarheid, maar eens op het veld heeft men dat niet meer in de hand. Hij is ook moeilijk te bespelen, want kan zowel met links als rechts een bal leggen."

Met Standard, Genk in de Beker van België en Lokeren staat er een misschien bepalende week voor het vervolg van het seizoen voor de deur.
Danny : "Klopt, maar het zijn niet enkel deze wedstrijden. Er volgen voor de winterstop ook nog matchen tegen Oostende en Eupen waarin we punten aan ons totaal willen toevoegen. Alle ploegen die in de kwartfinales van de Croky Cup zitten willen uiteraard graag naar de volgende ronde en in dat opzicht is Genk uit niet gemakkelijk, maar het kon slechter en we hebben zeker geen onprettig gevoel overgehouden aan ons laatste bezoek (3-3). Wedstrijden waarin een beslissing moet vallen zijn altijd speciaal en krijgen daardoor extra pigment."

Deze week verschenen er plots berichten over een mogelijk vertrek van Morioka naar, verrassend genoeg, STVV.
Danny : "Binnen de club is daar niets van geweten en mijn persoonlijke mening is dat, uiteraard met alle respect voor Sint-Truiden, dit niet de volgende stap in de carrière van Ryota hoeft te zijn. Als hij een transfer maakt zal het volgens mij een hoger aangeschreven club zijn, maar nogmaals, dit zeg ik met veel ontzag voor de club STVV."

Patrick Van Wesemael.