Standard ligt nog niet naast Anderlecht en Brugge in de bovenste arbitrageschuif.
Waasland-Beveren heeft vrijdagavond op overtuigende wijze een scheve situatie opgelopen bij het afsluiten van het openingskwartier, naar een knappe 3-1 overwinning omgebogen. Daardoor komt het in de rangschikking op gelijke hoogte met de Luikenaars en pakt het na 3 nederlagen opnieuw een keer de volle pot, maar de wedstrijd had nog meer positief nieuws in petto voor een secuur Waasland-Beveren.
Als we de wedstrijdverslagen van Anderlecht en Club Brugge de voorbije weken zijn begonnen met de foutieve beslissingen te betreuren van de respectievelijke scheidsrechters in het nadeel van W-B, past het ditmaal te erkennen dat de arbitrage van Oostendenaar Jan Boterberg zeker niet in ons nadeel uitviel. Twee van diens beslissingen in de eerste helft werden niet met de juiste sanctie bestraft, want al vroeg in de wedstrijd werd een drieste tackle van Anbang op de knie van Agbo slechts met geel bedacht en de Beverse gelijkmaker in de 36ste minuut kwam er na een hoekschop die er geen was omdat Ampomah zelf de bal buiten had getikt. Zullen we stellen dat het moeilijk verteerbaar verlies tegen Anderlecht hiermee werd gecompenseerd ?

Niet de grootste opkomst vrijdagavond voor de komst van de ploeg in vorm, maar al bij al was de Freethiel weer gezellig gevuld en dan is het altijd genieten in Beveren. De bezoekers uit Luik begonnen het best aan de partij met een drietal schuchtere pogingen en die bleken de voorbode te zijn voor de 0-1 op het kwartier, al had Standard daarvoor de hulp nodig van doelman Davy Roef die beter had moeten doen gaf hij ook achteraf toe op het schot van Marin. Een lastige avond kondigde zich aan voor de Waaslanders, maar net zoals in Kortrijk werden na die achterstand de ruggen gerecht en ditmaal met resultaat. W-B nam het commando over, maar meer dan een aantal hoekschoppen en speloverwicht leverde dat aanvankelijk niet op tot de bewuste 36ste minuut. Een corner die er geen was werd quasi perfect voorgegeven door Keizer Morioka en fantastisch op de kruin genomen door kapitein Seck die de betrouwbare Mexicaanse doelman van Standard kansloos liet. W-B leek daarmee geen vrede te nemen, maar moest toch tevreden zijn met de 1-1 ruststand.

De thuisploeg had duidelijk moed geput uit de gelijkmaker voor rust, want W-B speelde een bijzonder goeie tweede helft waarin het niks meer toestand aan een steeds meer gefrustreerd Standard, terwijl het zelf nog tweemaal de weg naar de netten vond en vergat een aantal andere kansen te verzilveren. Een in de tweede helft sterk spelende Tuur Dierckx bood Thelin in de 49ste minuut zijn negende van het seizoen aan en in de 72ste minuut pakte Ampomah op knappe wijze een cadeau uit van Standardverdediger Luchkevych en dus weg alle twijfels.

Overwinningen zorgen altijd voor adrenaline, maar eentje na 3 nederlagen heeft net dat tikkeltje extra. Deel 1 van een belangrijk en misschien richtinggevend drieluik werd met succes afgerond en daarbij doet het deugd dat dit na een mooie comeback gebeurde. Maar er waren nog opstekers vrijdagavond die Philippe Clement zeker genoteerd zal hebben. Zeer goeie invalsbeurt was er van Max Caufriez die al na 20 minuten de geblesseerde Moren kwam vervangen en dat met klasse deed en dat is met het oog op de bekerpartij van woensdag meegenomen, want de blessure van Valtteri zou hem wel eens voor wat weken van de velden kunnen houden. En wat fijn dat Thelin nadat hij in november droog stond, opnieuw zijn doelpuntje meepikte, zijn nr9 van het seizoen.

Bekerwedstrijden blijven onvoorspelbaar, maar deze zege tegen het comming team in de JPL is alvast een ferme opsteker voor de trip woensdag aanstaande naar de Luminus-Arena en voor de Wase derby van zaterdag 16 december op Daknam.