StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een ongeziene serie !
Het voetbalnieuws van het weekend kwam uit Genk waar trainer Albert Stuivenberg na het troosteloze 1-1 gelijkspel tegen Eupen aan de deur werd gezet. Over zijn trainerscapaciteiten kan ik mij niet uitlaten, maar qua standing vond ik deze minzame man een verademing voor de JPL in vergelijking met een aantal van zijn collega’s. Welke de impact zal zijn van het ontslag van Stuivenberg voor de kapitale bekermatch van overmorgen woensdag wanneer Genk en Waasland-Beveren mekaar in de Luminus-Arena treffen, is moeilijk in te schatten, maar ik had toch Stuivenberg liever nog een paar dagen langer aan het werk gezien bij de Limburgers. Jos Daerden (hij heeft een Freethielverleden met Willy Reynders als assistent) neemt voorlopig over en het toeval wil dat ik vrijdagavond tijdens de rust van W-B – Standard in het Themacafé een babbel had met Jos die W-B kwam scouten en onze club prees voor zijn aantrekkelijk voetbal, iets wat volgens hem ook Genk probeert, maar dat er onder de grote druk die op de spelers rust en de lange lijst aan geblesseerden, onvoldoende uitkomt. Daerden kon uiteraard op dat moment niet vermoeden dat hij woensdag op de bank zou zitten tegen W-B als hoofdcoach, maar de lijst van trainers die dit seizoen mochten debuteren tegen Waasland-Beveren of maximum een week of 3 eerder aan de slag gingen en dus nog onder de noemer trainerseffect vallen, is gewoon indrukwekkend. Jos Daerden (vervanger voor Stuivenbergh), Makelele (zat in Beveren pas voor de derde keer op de bank) als vervanger van condom in de bekermatch tegen Eupen), Peter Maes (opvolger van Kristinsson), Vanderhaeghe (opvolger van Hein Vanhaezebrouck), Frutos debuteerde in Beveren na het ontslag van Weiler) en De Boeck die de bekermatch van Kortrijk tegen Antwerp meegrekend zijn vierde keer op de bank zat tegen W-B nadat Anastasiu werd bedankt. Geef toe, een benauwd lange lijst, zeker als men weet dat W-B in geen van deze partijen een punt pakte, maar de kwartfinalewedstrijd tegen Genk van komende woensdag 13 december met Daerden op de bank, vormt daarop hopelijk een eerste positieve uitzondering.
En alhoewel de inzet een plaats in de halve finale van de Croky Cup is, lijkt de belangstelling in de beide supporterskampen voorlopig niet zo groot en dat terwijl de toegangsprijs als ik me niet vergis 10 Euro is. Het midweekvoetbal (zeker dat voor de beker) heeft het lastig en het aanvangsuur van 20 uur na het vervullen van de dagtaak, is niet zo evident voor wie vanuit het Waasland richting Genk moet. Een ding staat als een paal boven water : zowel in Beverse als Genkse bestuurs- en spelersmiddens is men zich ten volle bewust van het enorm belang van deze kwartfinalewedstrijd.

* Voebal in de lagere reeksen.
Voor het eerst dit seizoen gooiden de weergoden roet in het voetbaleten waardoor, als mijn informatie klopt, de spelers van Temse en Bornem (wie weet in het gezelschap van hun technische staf) naar de kerstmarkt mochten in plaats van een modderig voetbalveld. Omdat de wedstrijden van Yellow Blue en Sint-Niklaas zaterdag geprogrammeerd stonden, konden hun partijen wel doorgaan. Yellow Blue deed het uitstekend en won verdiend van de nr2 in de rangschikking Waasmunster. YB opende na rust de score, maar een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers langszij.
Een sterk slotoffensief van Yellow Blue leverde uiteindelijk een 3-1 overwinning op, toch goed voor een 10 op 18 voor de nieuwe coach Patrick Geertsen met winstpartijen tegen de nrs 2 en 3. Volgend weekend staat er met YB-Haasdonk een rasechte Beverse derby op de agenda.
In de tweede amateurreeks A haalde sint-Niklaas een knappe 1-2 overwinning bij Mandel United, een team uit het Antwerpse dat vorige speeldag Boom een dreun van jewelste verkocht.

PVW.