StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat heb je geweldig gedaan Fluppe !
Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Philippe Clement een keer zou uitgenodigd worden in Extra Time en eergisteren was het zover. Op de maandag die we ons zullen herinneren als de dag waarop er in ons kleine landje 1300 kilometer file stond, mocht Philippe het in Brussel gaan vertellen en Frank Raes opende het vragenrondje dan ook met de vraag of Philippe winterbanden had met het advies dat de voorzitter van Lokeren hem wel zou kunnen helpen, waarop Clement gevat reageerde dat onze voorzitter ook banden, auto's en een garage had. Clement kwam ook terug op de vraag die hem in het telefoonhok werd gesteld of hij liever trainer dan speler is en waarop hij ja had geantwoord. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn lichaam een belemmering was om beter te worden in sommige dingen" was de opmerkelijke reactie van Philippe die intussen een heupoperatie achter de rug heeft. Als moment van de week koos Philippe voor Ibrahima Seck (Ibra voor de vrienden) en zijn doelpunt tegen Standard omdat volgens hem vaak veel aandacht gaat naar jongens als Morioka en Thelin, maar iemand als Seck die hij een verlengstuk van de trainer op het veld noemde en een corrigerende factor in de kleedkamer, verdient dat zeker ook. "Mede door Ibrahima kunnen jongens als Morioka tot hun recht komen omdat hij heel wat vuil werk opknapt", verduidelijkte de coach van Waasland-Beveren zijn keuze. Over zijn viriel spel in het verleden vertelde Clement dat hij de eerste week in Beveren hierover met Ibra had samen gezeten om hem te laten inzien dat hij over voldoende kwaliteiten beschikt om het op een propere manier op te lossen en het resultaat na 18 speeldagen is slechts 2 gele kaarten (en toch ook al 4 goals wat ver van slecht is voor een verdedigende middenvelder).
Over de hoekschop die er geen was omdat Ampomah de bal als laatste had geraakt en waaruit door W-B werd gescoord tegen Standard, zei Clement dat zulke fases voor een scheidsrechter moeilijk waar te nemen zijn en toen de beelden uit W-B - Anderlecht er werden bijgehaald met de vergelijkbare fase toen de bal via de rug van Hanni over doel ging, maar Anderlecht wel een corner kreeg die fataal zou uitpakken voor W-B, merkte Philippe synisch op "dat was precies toch duidelijker" !
En toen werd het hoofdstuk Anbang en de tackle op Agbo aangesneden en daarover wou Clement het volgende kwijt : "laat er geen discussie over bestaan, indien de scheidsrechter het goed had gezien zou het sowieso rood zijn geweest. Waar ik het wel moeilijk mee heb is dat na de wedstrijd sommige mensen zeggen dat hij een recidivist is, het been wou breken van Agbo en 8 weken schorsing verdient, terwijl Victorien dit seizoen nog geen enkele vuile tackle heeft gedaan. Hij was zelf ook erg aangeslagen dat dit hem was overkomen met een goeie vriend." Aan de hand van de beelden die enkele keren vertraagd werden teruggespoeld, bleek dat Anbang met de binnenkant voet niet de intentie had om Agbo te kwetsen, maar dat het eerder naar Anbangs zeggen te maken had met een slechte inschatting (ontbreken van de laatste stuit waar hij had verwacht dat de bal zou opbotsen om hem vervolgens te blokkeren, maar de stuit ontbrak door de zompige grasmat waardoor hij de bal bovenaan raakte. En toen vroeg Philippe nog een keer terug te spoelen en te kijken naar het steunbeen van Anbang op het moment van het contact komt de linkervoet los om precies dat contact minder intens te maken, terwijl volgens ditmaal Clement iemand met slechte bedoelingen het steunbeen laat staan en doorgaat. Dat de mensen van Standard daarna op de persconferentie deze fase wedstrijdbepalend noemen vind ik lastig, want dat was het dan ook met de fout van Pocognoli op Jur Schrijvers in de heenwedstrijd en die moest niet voor de Reviewcommissie verschijnen", waarop Philippe zich afvroeg of hij misschien ook meer comotie moet maken om zijn spelers in bescherming te nemen.

De hele uitzending was overigens de moeite waard om te herbekijken voor wie het programma heeft gemist en dankzij de legio digitale mogelijkheden van deze tijd is dat geen enkel probleem meer, maar ik pik er nog een fragment uit. Op de vraag of Clement ontgoocheld zou zijn indien play-off I niet wordt gehaald was het antwoord klaar en duidelijk "nee" met daarbij de volgende toelichting :
"De aanvankelijke doelstelling was een twaalfde plaats die ondertussen werd bijgesteld naar een tiende. Op dit moment de lat hoger leggen is niet realistisch, want de helft van de ploeg heeft vorig seizoen geen tien wedstrijden in eerste klasse gespeeld (Roef, Anbang, Thelin, Boljevic, Ampoma). We hebben een talentvolle groep, maar de toekomst zal uitwijzen hoeveel rek daarop zit en als we een speeldag of 3 voor het einde van de reguliere competitie nog goed staan kan die ambitie alsnog worden bijgesteld."

* Op welke bank zou Clement vanavond zitten ?
Over die vraag bestaat er uiteraard geen twijfel voor vanavond, maar hoe zit dat voor de rest van het seizoen ? In Extra Time van afgelopen maandag werd Philippe Clement met die vraag geconfronteerd naar aanleiding van een krantenartikel dat hem linkte met KRc Genk en waarop hij volgens de ene onvoldoende duidelijkheid schepte (laten we het als diplomatisch omschrijven), terwijl ondergetekende van mening is dat Philippe zich zeer correct en duidelijk uitdrukte, want hoe snel heeft men niet op zere tenen getrapt ? Een woord te veel of eentje te weinig, aanleiding om bezorgdheid/verdeeldheid te zaaien is zo gevonden. Ik kan er mij iets bij voorstellen dat een beginnende en ambitieuze trainer zoals Clement met respect over elke toekomstige geïnteresseerde spreekt en dat in dit geval zijn Genk-verleden het geruchtencircuit voedt, maar als Philippe een paar maand geleden Gent afwees met o.a. het argument dat hij bestuur en spelers van W-B dit niet kon aandoen aangezien hij mee aan de mouw van sommige spelers had getrokken om te blijven, dan geldt volgens mij die fair play ten opzichte van club en spelers van W-B nog altijd.
Of zou Philippe het op een deal hebben gegooid met Genk : W-B gaat door zodat mij niks kan worden aangewreven en na Lokeren kom ik naar Genk ? Alle gekheid op een stokje : even mijn licht opgestoken bij de sportief manager en volgens Danny De Maesschalck is de club niet op de hoogte van eventuele interesse en dat is waarschijnlijk wel nodig voor iemand met een lopende verbintenis.
Wie dacht dat alleen degradatievoetbal kopzorgen zou meebrengen, vergeet het maar !
Om dit soort situaties echter als positieve kopzorgen te beschouwen lijkt mij eveneens een brug te ver.

PVW.