StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B EERVOL UITGESCHAKELD NA BEKERTHRILLER IN LUMINUS-ARENA.

Olvier Myny held en anti-held in echte cupmatch.
Waasland-Beveren mag een halve finale in de Croky Cup tegen zoals vandaag zou blijken Kortrijk vergeten, maar het was kantje boordje. In een zeer beladen duel waarin het venijn in het begin van de wedstrijd en het einde van de extra tijd zat, moesten verlengingen en strafschoppen de beslissing brengen en die draaiden voor de Waaslanders op een sisser uit.

Waasland-Beveren opende met een kwartier dat veel gelijkenis vertoonde met dat in Kortrijk 2 weken geleden. Het moest meteen het overwicht aan een gemotiveerd Genk laten en nog voor dat eerste kwartier was verstreken wezen de bordjes 2-0 aan in het voordeel van de Limburgers. Een beauty van Malinovski en een misser van Anbang zoals tegen Charleroi (de geschiedenis blijkt zich te herhalen) reduceerden de kansen van W-B op een plaatsje in de halve finale al vroeg tot zo goed als onbestaande. Maar over die geschiedenis gesproken, het vervolg van de eerste helft was qua spelbeeld eveneens een copy van de match in Kortrijk, maar met als verschil dat W-B ditmaal wel zijn efficiëntie van het seizoensbegin terugvond. Eerst werd een hoekschop van Morioka door Genk-verdediger Nastic en doelman Vukovic in eigen doel vewerkt en kort voor de pauze bracht Keizer Morioka himself met een lob over de doelman de hoopvolle 2-2 op het scorebord. W-B kwam nog voor de thee een keer goed weg toen een schot van Malinovski op de staak belandde.

Een herkenbaar begin van W-B bij het begn van de tweede helft, want het moest opnieuw gedurende 20 minuten zijn betere in de thuisploeg erkennen. Nagenoeg de hele tweede helft viel de regen met bakken uit de hemel waardoor het veld onbespeelbaar werd maar ondanks het feit dat zowel Jos Daerden als Philippe Clement initiatief namen bij scheids Verboomen om de partij stop te zetten, ging hij daar niet op in. Op het moment dat de weinige toeschouwers zich hadden neergelegd bij extra times, voltrok een uitstekende Malinovski het Wase vonnis (92ste minuut), maar dat was buiten een bijzonder sterk ingevallen Olivier Myny gerekend die met een schitterende inspanning voor de 3-3 zorgde. Op dat moment stond W-B al een paar minuten met 10 na de uitsluiting van Camaco (tweede gele kaart).

De verleningen waren amper op gang gebracht en W-B kreeg al meteen een niet te missen kans via Thelin die een schot van Jans dat een meter voor de doellijn in de modder was blijven steken, in een leeg doel vergat te duwen. Het zou een kosbare en cruciale misser blijken, want alhoewel er ook in de verlengingen nog enkele mogelijkheden te noteren waren voor beide ploegen, moest de beslissing uiteindelijk via penalty's vallen. Genk was onmiddellijk succesvol, maar een fantastisch ingevallen Myny faalde vanop elf meter waardoor het meteen achtervolgen was voor W-B en dat kwam niet meer goed, ondanks de rake trappen van Ampomah en Demir was het Anbang die de vierde strafschop miste en einde bekerverhaal voor de Waaslanders.

Een leuke campagne werd zo op een zure manier besloten, maar W-B mag alleszins met opgeheven hoofd terugblikken op zijn kwartfinalewedstrijd in Genk. Gedurende de tweemaal 15 minuten extra tijd was het met een man minder de betere ploeg, maar werd het hiervoor niet beloond. Het enige waar we moeten op hopen is dat dit moddergevecht niet al te veel fysieke sporen zal nalaten in Lokeren en er waren ook enkele jongens die in het absolute slot (uitblinker Caufriez en Seck) hinkend op het veld stonden. Een unieke kans op een eerste bekerfinale voor W-B werd niet gegrepen, want de loting vandaag bracht aan het licht dat Genk het mag opnemen tegen Kortrijk en dat was sportief (even het resultaat van 2 weken geleden weg strepen) een wedstrijd met gelijke kansen. Hopelijk heeft deze uitschakeling geen bijkomende consequenties voor de nakende wintermercato en kan Philippe Clement even vastberaden nee zegen tegen Genk als hij dat een dikke maand geleden tegen Gent deed.

Patrick Van Wesemael.