StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geen behoefte aan een soap !
Al de hele week gonst het van geruchten over het vertrek van Philippe Clement naar KRc Genk en gisteren donderdag kwamen de eerste officiële berichten naar buiten. Daarbij is het mij opgevallen dat Waasland-Beveren en Philippe Clement niet dezelfde taal spraken en dat is enigszins verontrustend. Kort na de middag ontving ik een bericht van Sporza dat Waasland-Beveren de toestemming had gegeven aan Clement om met Genk te praten wat op zijn minst merkwaardig en ongepast mag genoemd worden zo kort voor de Wase derby met buur Sporting Lokeren. Overigens, toen Clement zijn overeenkomst met W-B tekende herinner ik mij dat hij vertelde dat W-B al vroeg interesse in hem betoonde, maar omdat Club Brugge volop in play-off I was verwikkeld werden de onderhandelingen in de koelkast gestopt. Dat respect van Clement voor Club vond ik niet terug in het Sporzabericht van vrijdagnamiddag. Verrassend was dan weer dat in de vooravond Sporza opnieuw naar buiten kwam met de mededeling dat Clement aan de redactie had verteld dat hij verveeld zat met die berichtgeving en er vrijdag geen gesprek op het programma stond met Genk. Clement voegde er zelfs aan toe dat er wel al contact was geweest tussen de beide clubs.
Vreemd toch dat zulke communicatiemisverstanden ontstaan, terwijl Philippe afgelopen maandag nog in Extra Time vertelde dat hij gemiddeld tussen de 12 en 14 uur op een dag bezig was met W-B waarvan uiteraard het grootste gedeelte in Beveren.
Als mensen niet meer op dezelfde golflengte zitten worden dergelijke hoogst vervelende toestanden mogelijk en we moeten dringend hopen dat er tussen de betrokken partijen klare wijn wordt geschonken. Het is allesbehalve fair van Genk om W-B dat aan een schitterend seizoen bezig is in deze rotsituatie te dompelen, maar intern bij W-B wordt fijntjes opgemerkt dat Philippe en hij alleen de sleutel in handen heeft. Voorlopige slotbedenking, want over deze zaak is het laatste woord zeker nog iet gesproken : zou Clement weet hebben van de evolutie van een aantal spelersdossiers tijdens de winterstop waardoor hij eieren voor zijn geld wil kiezen ?
Dit lijkt mij een allesbehalve ideale voorbereiding voor de derbyclash van vanavond waarin Waasland-Beveren iets goed te maken heeft na de 2-3 nederlaag uit de heenronde, maar er is toch ook nog wat positief nieuws. Op Valtteri Moren na is iedereen fit (dus ook Caufriez en Seck) en indien de beloftenwedstrijden deze namiddag doorgaan zullen Floriano Vanzo en Ronnie Schwartz tegen Club Brugge na geruime tijd hun wederoptreden maken.

PVW.