StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg TUMULTUEUZE DERBY HAALT TE LAAT NIVEAU.

Bierstop brengt spelers tot betere gedachten.
Het bezoekende supportersvak zat weer afgeladen vol, maar heel wat lege plaatsen bij de thuisploeg waar de mindere resultaten van de voorbije weken duidelijk sporen nalaat.
Nochtans was de inzet voor Lokeren proberen zich wat meer ademruimte te verschaffen ten opzichte van rode lantaarn Eupen, terwijl het bij Waasland-Beveren benieuwd uitkijken was hoe de spelers zouden reageren op de zware midweek bekeermatch in Genk en toch ook op de heisa die was ontstaan omtrent hun flirtende coach Philippe Clement.

Aan argumenten om er een lekkere pot voetbal van te maken dus geen gebrek, maar de wil om er iets van te maken werkte eerder verlammend bij de 22 acteurs. Het was wachten tot voorbij het halfuur op de eerste Beverse dreiging, maar Thelin was te weinig geïnspireerd toen hij knap door Morioka was vrijgespeeld. Het antwoord van Lokeren volgde meteen, maar ook Terki had veel beter kunnen doen dan een kopbal in de handen van Roef en dat was het voor een ontgoochelende eeste helft die misschien nog het best werd gesymboliseerd door Olivier Myny die zo gemotiveerd was dat hij zichzelf voortdurend voorbij liep en mede daardoor een ongelukkige eerste helft speelde.

Tuur Dierckx mocht in plaats van Myny aan de tweede helft beginnen en niet voor het eerst drukte hij meteen zijn stempel. Toch hadden de spelers een bierincident nodig om helemaal wakker te worden. Het is niet zinvol om aan dit soort ongeregeldheden veel woorden vuil te maken en persoonlijk heb ik met bier veel betere ideeën dan het naar een ex-speler te gooien, maar als men daarvoor een wedstrijd bijna een kwartier moet stil leggen had dat in Beveren bij rondvliegende zitjes die uit het Lokerse vak kwamen in het verleden al meermaals moeten gebeuren.
Maar het moet gezegd, bij hun terugkeer op het veld hadden de spelers er plots meer zin in (allemaal eens gesnuffeld aan het truitje van Michel zeker ) ? De wedstrijd had een doelpunt nodig om open te breken en dat het een meevalstreffer was is typisch in een dergelijke match. Een schot van Ampomah week af op de beste Lokerse speler Filipovic waardoor Verhulst in de 61ste minuut kansloos was. Lang konden de mannen van Clement van deze voorsprong niet genieten, want nauwelijks 3 minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht na een harde trap van Soder, maar deze actie had nooit mogen doorgaan omdat Caufriez voorafgaandelijk een mep in het gezicht had gekregen.
Het vuur sloeg in de pan en Camacho kreeg geel voor een schwalbe, terwijl een strafschop voor W-B de enige terechte sanctie was geweest. In een en dezelfde actie kopte kort daarna diezelfde Camacho en in de herneming Seck tegen de lat, maar de op dat moment verdiende voorsprong kwam er niet, zelfs niet bij een knappe inspanning van Morioka wiens trap op de paal plofte.
Het slotwoord was voor Lokeren dat weliswaar goed de bal rondspeelde waar op zoek gaan naar de 2-1 in hun situatie misschien meer aangewezen was.

Het was niet de slechtste derby van de laatste jaren, maar beide ploegen kwamen te laat tot het besef dat er meer had ingezeten. Lokeren profiteerde te weinig van de midweekse veldslag van W-B in Genk en Waasland-Beveren had tegen een verzwakt Lokeren vanaf het begin best iets nadrukkelijker op zoek mogen gaan naar een vroege voorsprong. En dan de soap rond Clement.
Philippe vertelde in een kort interview op televisie dat het een moeilijke kwestie was, zoiets als kiezen tussen 2 mooie vrouwen (verhalen was de echte versie). Neem van een bijna zestiger aan Fluppe dat ge in uw leven nog veel mooie vrouwen zult tegenkomen en als je telkens gaat twijfelen zou ik niet graag in de plaats van uw vrouw willen zijn. Alle gekheid op een stokje : in het contract van Philippe staat dat als er een ploeg van de G5 zou aankloppen er gesproken kan worden, maar geef toe Meneer Clement, als je Genk en W-B tegenwoordig ziet spelen en het recente trainersverleden van de Limburgers er bij neemt, waar hoor je dan thuis ?
Mijn gevoel zegt dat je hart momenteel in Beveren ligt en daarom deze goeie raad : volg je hart als het spreken gaat en zadel je niet in je eerste jaar als T1 op met een Leekens-reputatie.

Patrick Van Wesemael.