StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hakt Clement vandaag knopen door ?
Gisteren zondag zaten KRc Genk en Philippe Clement rond de tafel en het zou best kunnen dat we dus vandaag uitsluitsel krijgen over zijn toekomst, althans daar moeten we op hopen. Philippe zelf vertelde op de persconferentie na Lokeren - W-B van zaterdag dat het niet de bedoeling is om de zaak op de lange baan te schuiven, maar dat is wellicht vooral onder druk van Genk. Clement laat in zowat alle interviews verstaan dat het kiezen is tussen 2 mooie verhalen waardoor hij de indruk probeer te wekken er nog niet uit te zijn, terwijl er ondertussen maar weinigen geloven dat die twijfel oprecht is en zijn keuze al een paar dagen vast staat. Als hij echt zo goed toneel kan spelen zit er later misschien nog een carrière in als professioneel acteur en moet hij eens gaan praten met onze peter Maarten Goffin die dat wereldje als zijn binnenzak kent.

Het is opvallend hoeveel analisten Philippe de raad geven om toch nog eens goed na te denken vooraleer de stap te zetten naar Genk gezien het schitterend werk dat hij in Beveren in een half jaar heeft gerealiseerd en ik betreur de uitspraak van Clement dat zijn werk in Beveren al een stukje klaar is. Chapeau voor wat hij na een moeizame voorbereidingsperiode waarin het lang wachten was op nog enkle sterkhouders en het onvoorziene vertrek van Gano met W-B heeft klaargespeeld, maar af lijkt mij zijn werk na 6 van de 36 maanden die club en trainer in juni hadden afgesproken, lang niet.
Natuurlijk zullen er in die overeenkomst wel wat kleine lettertjes staan over wat en wanneer en zelfs met financieel voordeel voor W-B indien enz., maar hoe ernstig is het wanneer men oor heeft voor een andere werkgever op het moment dat zowel de JPL als de Croky Cup in het heetst van de strijd zitten. Dat uitgerekend Philippe zich aan deze praktijken bezondigt is bijzonder jammer, want op een bijeenkomst met de supportersclubs van twee maand geleden vroeg ik hem nog of hij een fysieke terugval van zijn spelers vreesde zodra de velden zwaarder worden en daarop antwoordde hij eerder het zot maken van sommige spelershoofden door managers te vrezen dan een fysieke inzinking.
Hoe kan het ook anders, maar in Sports Late Night zondagavond was de zaak-Clement onderwerp van gesprek. Zelfs studiogast Bob Peeters die een paar jaar geleden W-B in een ietwat vergelijkbare situatie de rug had toegekeerd en nu toegaf daarover onvoldoende duidelijk te hebben gecommuniceerd naar het Beverse bestuur wat hem naar zijn zeggen nog altijd kwalijk wordt genomen, deed zijn stinkende best om ter compensatie een compromis te zoeken waarbij Waasland-Beveren zou garanderen, zelfs al komen er tijdens de winterstop fantastische voorstellen, Morioka tot het einde van het seizoen te houden als een soort toegift.
Daar valt natuurlijk wel iets voor te zeggen, want een vertrek van eventueel Morioka of Seck zal waarschijnlijk een sportieve impact hebben op de resultaten en dus rechtstreeks op de beoordeling van Clement door de buitenwacht. Geert De Vlieger repliceerde hierop door op te merken dat Morioka een stukje van het succes van Clement is, maar dat de grootste verdienste van het Beverse succes Philippe zelf toekomt.
En nu maar hopen dat wanneer het onmogelijke toch zou gebeuren en Clement zijn seizoen op de Freethiel uitdoet, deze onverkwikkelijke zaak geen sporen zal nalaten.
De wase derby heeft alvast het tegendeel bewezen voor wat betreft het spelersgedeelte, want na een zeer slopende bekermatch in Genk gingen die tot het gaatje om met meer dan een puntje terug te keren naar Beveren.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue heeft zich na een 3-2 overwinning in de Beverse derby tegen Haasdonk naar een stilaan geruststellende tiende plaats in het klassement opgewerkt, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de meeste ploegen in de reeks. De mannen van Patrick Geertsen haalden een 0-1 achterstand op en bogen die om naar een 3-1 voorsprong. Haasdonk kwam met de aansluitingstreffer nog even de neus aan het venster steken, maar verder raakten de bezoekers niet. De competitie ligt daar nu stil tot half januari.

In de tweede amateurreeks A moest Bornem zijn meerdere erkennen in petegem (0-2), terwijl de buren uit Temse met 3-2 aan het langste eind trokken tegen Torhout. De knapste prestatie kwam op naam van Sint-Niklaas dat in Londerzeel met 1-4 ging winnen. Ik verdenk de heilige man er van uit Spanje een speciaal drankje te hebben meegebracht voor de stad die zijn naam draagt, want het draait daar de laatste weken zeer gesmeerd.

PVW.