StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DEBUUT JOHAN VAN RUMST ALS T1 VAN W-B.

Wie moet wie nu troosten ?
Deze voorbeschouwing was al klaar toen mij woensdag in de namiddag het nieuws bereikte over Anderlecht en Marc coucke. Clement moet Marcske op de blote knieën bedanken dat de focus van Genk naar het Constant Vandenstockstadion werd verlegd, maar hoe lang zal die naam nog overeind blijven ? De Zaak-Clement was een shock voor het Belgisch voetbal, maar klein bier in vergelijking met het nieuws van woensdagnamiddag. Hoe moeten de supporters van KV Oostende zich voelen ? En net zoals niemand de beslissing van Philippe Clement had zien aankomen omdat hij zich zo goed op de Freethiel voelde, kon waarschijnlijk geen Oostendenaar woensdagnamiddag zijn oren geloven toen het nieuws van stuntman Coucke zowel het algemeen als het sportnieuws uit zijn voegen deed barsten. Ja, voor wie er zou aan twijfelen, het gaat over dezelfde man die de laatste tijd de matchen van KVO tussen de supporters doorbracht om zijn "wereldploegske" aan te moedigen.
Een mens zou op den duur nog denken dat hij niet meer welkom was in de Oostendse ere-tribune en wel bij de supporters moest plaatsnemen. Hoe men het ook draait of keert, zowel de manier waarop Clement naar Genk vertrok als de wijze waarop Coucke van de ene op de andere dag zijn intrede bij Anderlecht maakte, zijn ontwikkelingen die de geloofwaardigheid van ons voetbal ernstig aantasten. Wie is de volgende club Marc en hoe lang zijn we nog verwijderd van de Coucke Liga ?
Zouden die Brusseleirs nu echt zitten te wachten op ne goeie Geus met een schaaltje vers gepelde garnalen ? De supportes van W-B hebben een zware week achter de rug met veel twijfels, maar dan sta ik toch veel liever in onze schoenen, tenzij natuurlijk vrijdag het nieuws wordt beheerst door de overname van Banden Lambrecht door Dirk Huyck !
We zullen maar gaan voorbeschouwen zeker ?

Met de competitiewedstrijd van vrijdagavond begint het post-Clement tijdperk en het was er eentje dat veel te kort was. Dinsdag namen technische staf en spelers afscheid van Philippe en het was naar verluidt toch een beetje emotioneel, maar waarschijnlijk weinig anders dan elk ander afscheid. Een gedeelte dat stiekem een traantje weg pinkt, een tweede gedeelte dat wat onverschillig blijft en, ook dat is de realiteit, er zullen zeker jongens geweest zijn die het vertrek van Philippe zien als een nieuw begin. En plots moest ik denken aan een ander afscheid waarmee onze club eerder dit seizoen werd geconfronteerd en dat ons goed raakte, nl. het vertrek van Zinho Gano. Het bewijs dat we bereid zijn snel de spons over iets te vegen wanneer er een deftig alternatief is en dat kan zeker worden gezegd van Isaac Kiese Thelin. Alhoewel het geen rechtstreekse opponenten zijn, is het overigens wel een duel om morgen met belangstelling naar uit te kijken, want de kans dat Gano start is behoorlijk groot.

De wedstrijden tegen Oostende en dinsdag in Eupen kondigden zich een paar weken geleden aan als toffe matchkes om te proberen ons puntentotaal op te trekken tot een hoogte die in het verleden niet eens werd gehaald na 30 speeldagen. Een ongekende weelde met na de winterstop nog een negental wedstrijden op de teller en ondanks het pijnlijk vertrek van Clement en de onzekerheden die de wintermercato met zich meebrengt, is het benieuwd uitkijken waar het schip na de laatste speeldag van de reguliere competitie zal stranden. Clement heeft de voorbij maanden iets neergezet waarvan hij zelf zegt dat het een prima basis is om verder op te bouwen en als er iets is waar we nu niet aan mogen twijfelen is het dat onze huidige gedeelde zevende plaats in de rangschikking geen toeval is. Gebrek aan kwaliteit kan dus geen excuus zijn, maar interimcoach Van Rumst wordt al meteen opgezadeld met 2 belangrijke afwezigheden. Victorien Anbang zit de eerste van 3 speeldagen schorsing uit waardoor Jens Cools vermoedelijk een nieuwe kans krijgt. Achterin wordt het zoeken naar de minst slechte oplossing om Laurent Jans die in Lokeren uitviel met een blessure te vervangen. Zal Jur Schryvers net zoals in Lokeren de positie van de Luxemburgse international innemen, of wordt het schuiven met Caufriez en Buatu, want ook voor Valtteri Moren zit voetballend 2017 er haast zeker op. Zouden de spelers deze wedstrijd zien als een mooi afscheidscadeau aan Philippe Clement ? Ach, het zou afbreuk doen aan het werk van onze technische staf en dat verdienen ze niet, maar laten we vooral geen mosselen roepen voor ze aan wal zijn, want Kustovic en co zijn de heenwedstrijd vast niet vergeten en ongetwijfeld belust op revanche.

Adnan Kustovic kreeg na het ontslag van Yves Vanderhaeghe bij KVO het vertrouwen en maakte promotie van T2 naar T1. Aanvankelijk ging dat wat moeizaam, maar vrij snel volgde een mooi serietje waardoor de kustboys plots de staart van play-off I in het vizier kregen. De laatste weken echter sputtert de Oostendse motor opnieuw en werd het in de Croky cup in de eigen Versluys-Arena uitgeschakeld door Standard. Kwade tongen beweren dat Kustovic 4 op 6 moet pakken om aan te blijven en die vereiste impliceert natuurlijk dat er punten gepakt moeten worden op de Freethiel.
En met welke gevoelens zou Zinho Gano (spelen of niet spelen) naar Beveren afzakken ?
Dat worden vast pittige duels tussen Zinho en onze defensie.

Patrick Van Wesemael.