StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KEER ALLES MAAR WEG ACHTERIN MORGEN AAN DE KEHRWEG !

Uitgerekend op de laatste speeldag voor de winterstop maakt Waasland-Beveren zijn verste verplaatsing van het seizoen. Morgen is Eupen op speeldag 21 de bestemming en het is niet omdat de Oostkantonners een beetje eenzaam onderin staan dat W-B zich op voorhand een driepunter rijker mag rekenen.

Voor KAS Eupen is het morgen stilaan de laatste kans om de hoop op een jaartje langer Jupiler Pro League voetbal weer hoop in te blazen. Nieuw verlies dinsdagnamiddag tegen W-B zou de kloof met de voorlaatste KV Mechelen minimaal op 5 punten houden en bovendien bedraagt het gedeelte JPL in 2018 slechts 9 speeldagen. Een wedstrijd van de laatste kans is misscien overdreven, maar wanneer Eupen morgen niet voorbij Wasland-Beveren geraakt zie het er somber uit voor het sympathieke ploegje uit de Oostkantons dat een maand geleden trainer Jordy Condom aan de deur zette. Zijn vervanger Claude Makelele heeft wel degelijk op korte tijd zijn stempel gedrukt door achterin meer zekerheden in te bouwen, maar de verhoopte snelle puntenwinst bleef uit. W-B en Eupen moeten de voorbije seizoenen zowat de meest gulle verdedigingen van het land hebben gehad, maar het meer verdedigende systeem van Eupen dat Makelele nastreeft heeft zich laten voelen in de productiviteit. Daardoor boekte het resultaten zoals Anderlecht-Eupen 1-0 wat op zichzelf nipt is, maar de oogst is natuurlijk even karig als bij een 4-2 nederlaag na een spektaculaire match.
Interimcoach Johan Van Rumst zag zijn Waasland-Beveren zaterdag tegen Oostende een tweede helft spelen zoals hij het ongetwijfeld vanaf de eerste minuut had gevraagd. Oostende werd na rust tot meeloper gedegradeerd en enkel pech hield W-B van 1 wie weet 3 punten waarmee ik zeker geen afbreuk wil doen aan de 2 knap uitgespeelde counters van de Kustboys in diezelfde tweede helft. Benieuwd of Van Rumst zijn defensie op dezelfde manier zal formeren als tegen KVO, dwz Caufriez centraal opofferen en naar rechts verschuiven ten voordele van Buatu, of Maximiliano centraal laten staan en Jur Schrijvers op de plaats van de nog geblesseerde Jans posteren.

Het zou heel prettig zijn indien Waasland-Beveren het vele hoopgevende van de eerste 20 speeldagen in Eupen kan bevestigen en de winterstop ingaan met een driepunter. Een overwinning laat ons in dat geval weer dichter aansluiten bij de top6 en alhoewel iedereen beseft dat er intussen te veel punten werden gemorst om play-off I te ambiëren, is zo lang als mogelijk blijven meedoen en onze sportieve verplichtingen vervullen, zeker een doel op zich. We hebben misschien één groot voordeel morgen : we hebben de voorbije weken zoveel cadeautjes uitgedeeld dat de zak van Sinterklaas tot op de bodem leeg is.

Patrick Van Wesemael.