StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vallen de puzzelstukjes in mekaar ?
Er zou een clausule in het contract van Ryota Morioka staan dat indien hij zijn seizoen uitdoet bij Waasland-Beveren, hij voor anderhalf miljoen Euro kan vertrekken. Zo schreef althans een Vlaamse krant vorige week en als dat klopt heeft W-B er dus alle belang bij de Japanse international tijdens de winterstop van de hand te doen zodat de clubkas flink gespijsd kan worden. Nu voel ik de commentaren al met bakken op het bestuur neerdalen, want de bedragen die de voorbije maanden circuleerden waren veelvouden van deze 1,5 miljoen. Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten, maar wanneer men een totaal onbekende speler aantrekt voor een recordbedrag in de clubgeschiedenis (plusminus 350.000 Euro) en er een jaar later het vier- of vijfvoudige kan van krijgen, heeft men wat mij betreft goed geboerd. Overigens, als vragende partij voor een speler is het vaak te nemen of te laten en wanneer een speler een bepaalde clausule in zijn contract eist, is het meestal kiezen of delen. Of men aanvaardt de clausule en de zaak is rond, of men weigert en de deal is van de baan. Dat schrijft gemakkelijk, maar als men zijn zinnen heeft gezet op een speler die aan de vooropgestelde sportieve verwachtingen voldoet is het lastig af te haken op wat men zou kunnen noemen een positief probleem.

Louter financieel gezien zou het dus beter zijn dat Morioka aan de winterstop vertrekt zodra er een aanbieding komt die hoger ligt dan 1,5 miljoen Euro, maar het is goed om weten dat zowel de club als waarschijnlijk de speler hierop niet zitten te wachten, een stellingname die trouwens ook voor Seck en Demir geldt.

Wie daar waarschijnlijk wel van wakker gelegen heeft is Philippe Clement die vermoedelijk weet had gekregen van die clausule in het contract van Morioka en ongetwijfeld ook begrip zal gehad hebben voor de situatie van het bestuur wanneer er tijdens de winterstop een goeie aanbieding kwam voor Ryota, maar zelf liever Genkse eieren voor zijn geld koos en de overstap maakte vooraleer schade (mindere resultaten) op te lopen bij W-B door het vertrek van de Japanse international.

PVW.