StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NO MORE TRAMALANT, HET WORDT SVEN VERMANT.

De kogel is door de kerk. De op 4 april 1973 geboren Sven Vermant (hij is een jaar of 3 jonger dan Clement) wordt de opvolger van Philippe als T1 van Waasland-Beveren. Opvallende gelijkenis is dat ook Vermant, net als Clement, Brugs bloed heeft en er tot voor kort beloftentrainer was.
Zoek je een jonge en ambitieuze trainer, neem dan de E40 met bestemming het Brugse moet Dirk Huyck hebben gedacht, want wat eerder met Philippe Clement wel, maar Gert Verheyen niet lukte, is sinds gisteren donderdag in kannen en kruiken met Vermant. Sven, afkomstig van Lierke Plezierke, verwierf bekendheid in het voetbal bij KV Mechelen waar hij een jaar of 4 speelde, verhuisde naar Club Brugge (1993-2001) waarmee hij 2 kampioenstitels en 2 bekers veroverde en ging vervolgens bij de Duitse traditieclub Schalke 04 voetballen met wie hij eveneens 2 Duitse bekers (DFB Pokal) in de wacht sleepte en er kapitein was.
Daarna volgde een tweede periode Club Brugge waardoor hij meer dan 400 selecties voor Blauw-Zwart verzamelde en dat deden hem maar een achttal Brugse iconen voor.
Zijn carrière als profvoetballer sloot hij af in 2008 bij Club, maar ging daarna nog even aan de slag bij de toenmalige eersteprovincialer FC Knokke, thans uitkomend in de eerste amateurreeks.
Hij keerde wel terug naar zijn oude liefde Club Brugge om er meerdere jobs in de jeugdwerking te bekleden en was er ook sportief manager.
Sven Vermant was een vlot scorende aanvallende middenvelder (hij scoorde in die positie zelfs een keer 14 goals in ééén seizoen) en verzamelde 18 caps als Rode Duivel.

De toekomst zal het leren natuurlijk, maar Sven Vermant hoort zeker thuis in het rijtje jonge en ambitieuze trainers zoals Clement en Verheyen waarin voorzitter Dirk Huyck gelooft dat zij de potentie hebben om het te maken in het trainerswereldje en voor wie Waasland-Beveren de ideale springplank kan zijn om een stap hoger te zetten. Toch maar hopen dat die springplank ditmaal wat langer dan een half jaar in de gymzaal blijft dan met Clement het geval was.
Liever niet aandringen op een opstapclausule voorzitter ?
In de slaagkansen van Sven als T1 heb ik wel vertrouwen, maar wat mij is bijgebleven uit interviews van vroeger is zijn hautain overkomen en die indruk had ik blijkbaar niet alleen.
Philippe Clement, ja hij, kan zich iets voorstellen bij die indruk, maar beweerde eerder al dat wie Sven beter leert kennen een ander beeld zal krijgen en hij kan het weten als gewezen collega in Jan Breydel.

Patrick Van Wesemael.