StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


ACEVEDO Cristian Damian

° 02-06-1974
Argentijn.
Ging tijdens de winterstop van het seizoen 1999-2000 met KSK Beveren mee op oefenkamp naar Italië en liet in een vriendschappelijk duel daar tegen het plaatselijke Alcamo (1-1) een sterke indruk. Werd kort daarna door de Freethielclub ingehuurd voor een half seizoen.
Betwistte echter slechts drie competitiewedstrijden voor geel-blauw maar liet daarin zeker geen slechte indruk.
Kende wel brute pech bij zijn debuut uit bij Westerlo (5-2-2000). De thuisploeg kon immers de score openen na balverlies van Cristian. KSK verloor uiteindelijk deze wedstrijd met 3-2 door een tegengoal in de laatste minuut. Stond 1 week later opnieuw aan de aftrap, ditmaal thuis tegen AA Gent. Hij speelde toen als linksachter maar bracht geel-blauw opnieuw niet veel geluk blijkbaar want KSK verloor deze Oostvlaamse derby met 0-1.
Dan was het een kleine anderhalve maand wachten vooraleer hij nog eens aan de bak kwam in het eerste elftal. Werd toen halfweg de tweede helft van de belangrijke thuiswedstrijd tegen staartploeg Geel (1-1, 25-3-2000) door trainer Ferrera ingebracht voor Lambert Smid. De Beverse coach verkoos toen immers om de defensie te versterken en zodoende één punt aan huis te houden. Zo bleef de zespuntenkloof tussen beide teams intact en deed KSK al bij al geen slechte zaak.
Scoorde één doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd uit bij Tubeke (2-4, 4-4-2000). Verliet op het eind van dat seizoen de Freethiel en keerde terug naar zijn vaderland.

Technisch niet onaardige verdediger en vrij stevig in de duels. Kon tijdens zijn korte Freethiel-periode echter geen vaste basisplaats veroveren.

clubs als speler :
Velez Sarsfield (Argentinïe)
Club Almirante Brown (Argentinïe)
Club Ferro Carril Oeste (Argentinïe)
Club Atl. Estud. De Rio IV Cordoba (Argentinïe)
KSK BEVEREN (2000)
Club Ferro Carril Oeste (Argentinïe)
Defensores Belgrano (Argentinïe)
Deportivo Merlo (Argentinïe)
Carabobo (Venezuela)
FC Uccla (Venezuela)
Dock Sud (Argentinïe)

aantal wedstrijden (aantal goals):
1999-2000 : 3 (0)

plaats in het elftal : verdediger

eersteklassedebuut bij KSK Beveren : uit bij VC Westerlo (05-02-2000)

GDV.