StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


AGBOH Kuami ‘Coco’

° 28-12-1977
Togolees / Fransman.

Werd eind januari 2006 binnengehaald door KSK Beveren dat op dat moment in acuut degradatiegevaar verkeerde.
Debuteerde als middenvelder onder trainer Dufour in de bekerwedstrijd thuis tegen Moeskroen (8-2-2006). Het was de terugmatch van de kwartfinale en geel- blauw had een gunstige uitgangspositie behaald in Moeskroen (0-0) doch Coco ging met een zwalpend Beveren roemloos onderuit. Het werd 0-2 voor de bezoekers.
Maakte drie dagen later zijn competitiedebuut voor Sportkring in de thuismatch tegen Standard. Coco speelde een goede partij en Beveren was zelfs één uur lang de betere ploeg maar vergat te scoren en dat werd in de tweede helft fataal, eindstand : 0-2. Stond in de drie daaropvolgende competitieduels ook aan de aftrap maar zowel in de uitmatchen bij Club Brugge (1-0) en Charleroi (4-0) als in de thuisderby tegen Lokeren (1-3) werden geen punten gepakt wat tot het ontslag van coach Dufour leidde.
Hulpcoach De Bolle nam het roer over maar Coco was meteen ook zijn basis- plaats kwijt. Moest zich vanaf dan tevreden stellen met enkele invalbeurten maar kon zich daarbij toch éénmaal in de kijker spelen. Werd halfweg de tweede helft van de thuismatch tegen Westerlo (11-3-2006) in de strijd gegooid en scoorde luttele minuten later het tweede verlossende doelpunt. Beveren won uiteindelijk die partij met 4-1.
Nadat Sportkring op de laatste speeldag het behoud verzekerde, verliet hij dan ook de Freethiel.

Rechtsvoetige middenvelder (72 kg voor 1m77) die werd binnengehaald om de technisch vaardige Ivorianen bij te staan in de harde degradatiestrijd maar dus daar niet echt de kans toe kreeg. Behaalde in zijn korte Beveren-periode 8 A-caps en was daarna dan ook met Togo actief op het WK 2006 in Duitsland.

Was Frans jeugdinternational en won in 1996 met de Franse junioren het EK in Frankrijk.
Speelde in 1998 met Auxerre de kwartfinale van de UEFA-cup tegen Lazio Rome waarin de Franse club wel werd uitgeschakeld en betwistte met het Finse Myllykosken in 2007 twee kwafilicatiewedstrijden voor de UEFA-beker tegen het Engelse Blackburn Rovers. clubs als speler :
AJ Auxerre (Fra.)
Grenoble Foot 38 (Fra.)
AJ Auxerre (amateurs) (Fra.)
KSK BEVEREN (2006)
FBK Kaunus (Litouwen)
Myllykosken Pallo -47 (Finland)
Stade Auxerrois (Fra.)
ES Appoigny (Frankrijk)

Clubs als coach :
AJ Auxerre (Fra.) (jeugd)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2005 – 2006 : 9 (1)
plaats in het elftal :
verdedigende middenvelder

eersteklassedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Standard Luik (11-2-2006)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen VC Westerlo (11-3-2006)

GDV