StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


AKIN Murat

22-10-1986
Belg / Turk.

Werd in 1996 van Sint-Niklaas naar KSK Beveren getransfereerd. Mocht reeds op 17-jarige leeftijd eens proeven van het eerste elftal toen hij inviel tijdens de vriendschappelijke match uit bij Aalst (1-0, 27-4-2004).
Leverde bij aanvang van het seizoen 2004-2005 enkele uitstekende prestaties bij de Beverse reserven en werd daarvoor beloond door trainer Helleputte. Zat uit bij Bergen (2-2) al eens op de bank maar één week later maakte hij zijn echte eerste- klassedebuut. Viel toen in de topper thuis tegen Anderlecht (21-8-2004) tien minuten voor tijd in voor Vleminckx. Het was een laatste poging van trainer Helleputte om alsnog de 0-1 achterstand ongedaan te maken. Doch het bleef bij 0-1. Werd eind december 2004 naar de A-kern overgebracht maar meer dan wat bankzitten zat er dat seizoen niet meer in.
Was, onder de nieuwe Franse coach Dufour, in de voorbereidingsmatchen van het volgende seizoen enkele malen actief. Scoorde zo tweemaal in de "klassieker" uit bij het Nederlandse VV Clinge (2-13) en speelde de volledige wedstrijden uit bij Bornem (0-2) en uit bij Vigor Hamme (0-1).
Mocht op de tweede competitiespeeldag uit bij Roeselare (14-8-2005) zeven minuten voor tijd invallen voor Mahan maar de 1-0 tussenstand veranderde niet meer waardoor geel-blauw zijn start miste met een nul op zes. Verder dan dit optreden kwam Murat niet meer en hij verliet tijdens de winterstop de Freethiel om op een lager niveau te gaan voetballen.
Rechtsvoetig, niet groot van gestalte (1m74) maar bij de reserven voetballend met veel lef. Toonde zich tevens balvast en had een neus voor goals. Ging later in Turkije voetballen en bewees daar dan ook over het nodige talent te beschikken.

Stopte in november 2018 met voetballen maar keerde 1 maand later op zijn stappen terug en ging terug naar België om opnieuw bij derdeklasser SKN Sint-Niklaas te gaan voetballen.
Hield het daar na een half jaar echter voor Bekeken en hing toen definitief de schoenen aan de haak en keerde terug naar Turkije.

clubs als speler :
SK Sint-Niklaas
KSK BEVEREN (1996-2005)
FC Nieuwkerken
Kasimspor (Turk.)
Orduspor (Turk.)
Antalyaspor (Turk.)
Konyaspor (Turk.)
Kayseri Erciyesspor (Turk.)
Istanbul Basaksehir (Turk.)
Kayserispor (Turk.)
Karabukspor (Turk.)
FC Wil (Zwits.)
Goztepe (Turk.)
Sakaryaspor (Turk.)
Karabukspor (Turk.)
Adana Demirspor (Turk.)
SKN Sint-Niklaas

clubs als coach :
Fatih Karagumruk (Turk.) (sportief directeur)

GDV