StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


BODART Gilbert

02-09-1962
Belg.
Zijn transfer in augustus 2001 naar KSK Beveren baarde nogal veel opzien in het Belgische voetbalwereldje. Sportkring zat toen niet bepaald in een rooskleurige financiële situatie maar kon dus toch nog een bekende naam uit het Belgische voetbal naar zich toe trekken.
Zijn come-back in de Belgische competitie kon meteen tellen nl. een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Club Brugge (26-8-2001). Ging in die wedstrijd na een paar minuten in de fout bij een hoge bal waardoor geel- blauw dus al snel achterkwam. Uiteindelijk verloor SKB met zware 6-1 cijfers maar zonder enkele fantastische reddingen van Gilbert zou Beveren ongetwijfeld dubbele cijfers om de oren hebben gekregen.
Liet in de uitpartij tegen Charleroi (29-9-2001) een uitstekende indruk en hield Sportkring toen met enkele knappe tussenkomsten in de wedstrijd waardoor geel-blauw met een goal van Danilevicius in de slotminuut nog een punt uit de brand wist te slepen. Eén van de weinige punten trouwens die Beveren tijdens dat seizoen wist te behalen (14 punten uit 34 matchen). Hield met een uitstekende save in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Standard (1-1, 10-10-2001) zijn ex-club van de overwinning.
Behaalde met Sportkring de enige thuiszege van dat seizoen in de wedstrijd tegen Sint-Truiden (3-2, 21-10-2001).
Werd tijdens de beginfase van de Wase derby uit bij Lokeren (1-0, 24-11-2001) met een blessure aan het hoofd van het terrein gedragen en dat was meteen ook zijn laatste optreden bij KSK Beveren. Kwam nadien immers nooit meer tussen de palen bij geel-blauw en zijn contract werd op 28 februari 2002 dan ook verbroken. Werd één maand later trainer bij tweedeklasser Visé (Wezet).
In zijn glorietijd een doelman van internationaal niveau. Bij zijn komst naar de Freethiel (hij was toen bijna 39 jaar) werd echter vlug duidelijk dat die periode al een tijdje achter de rug lag. Zijn reflexen op de doellijn waren wel nog uitstekend maar vooral op hoge ballen was Gilbert vrij onzeker. Kwam na zijn spelerscarrière wel eens in aanraking met het gerecht. Zo werd er een onderzoek ingesteld naar zijn betrokkenheid bij een gewapende overval en naar zijn aandeel in een valsemunterij. Vertoefde eind 2008 zelfs een tijdje in de gevangenis.

clubs als speler :
Verlaine
Standard Luik
Girondins Bordeaux (Fra.)
Standard Luik
Brescia (Italië)
Ravenna (Italië)
KSK BEVEREN (2001-2002)
SK Wevelgem City
FC Trooz

clubs als coach :
CS Visé
KV Oostende
Eendracht Aalst
La Louvière
SK Wevelgem City
RJ Rochefort FC
USH Limontoise
Tilleur FC
RRFC Montegneé
SC Haneffe
FC Trooz

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 11 (0)

plaats in het elftal :
doelman

competitiedebuut bij KSK Beveren : uit bij Club Brugge (26-8-2001)

GDV.