StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


BOSMAN William

27-4-1957
Belg.
Begon zijn voetballoopbaan bij SK Beveren en doorliep op de Freethiel alle jeugdreeksen.
Kon zich op zijn 18de verjaardag (27-4-1975) geen mooier geschenk inbeelden dan toen hij op die dag zijn debuut mocht maken bij de "grote jongens".
Werd die dag immers door Beveren-trainer Jef Jurion aan de aftrap gebracht voor de thuiswedstrijd tegen Standard. Geel-blauw had dan wel niets meer te winnen in de competitie maar de bezoekers zaten nog volop in de strijd voor een UEFA-cupticket. William speelde als spits op de linkerflank en lag aan de basis van het openingsdoelpunt, gescoord door Antoon Pfaff. Bij een 1-0 voorsprong werd hij na een uur spelen vervangen door Johan Coninx. Uiteindelijk won Sportkring de partij met 2-1.
Eén week later was het weer zover. William stond opnieuw aan de aftrap en opnieuw bekampte Beveren thuis een tegenstander die nog in de running was voor een Europees ticket, nl. Club Brugge.(4-5-1975) Ditmaal werd hij reeds aan de rust vervangen door opnieuw Coninx maar nu wel bij een 0-0 tussenscore. Door een doelpunt van Jean Janssens trok SKB echter opnieuw aan het langste eind : 1-0.
Dit waren wel meteen de enige eersteklassewedstrijden uit zijn carrière want toen Urbain Braems in 1975 trainer werd van SK Beveren was er voor William geen plaatsje meer in de A-kern en er volgden toen nog drie seizoenen bij de Beverse reserven.
Verliet in 1978 de Freethiel en werd met grote trom binnengehaald door SV Temse. Maar ook daar kon William zich niet echt doorzetten.

Kleine, geblokte spits die een mooie toekomst als eersteklassevoetballer leek toegemoet tegaan. Werd tijdens het seizoen 1974-'75 regelmatig opgeroepen voor de Heizeltrainingen bij de nationale UEFA's maar tot spelen van interlands kwam hij echter nooit en ook zijn carriére bij geel-blauw kwam niet van de grond.

clubs als speler :
SK BEVEREN (tot 1978)
SV Temse
SK Kallo

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1974-1975 : 2 (0)

plaats in het elftal : aanvaller

eersteklassedebuut bij SK Beveren :
thuis tegen Standard Luik (27-4-1975)

GDV.