StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


BOZIC Ivan

19-11-1983
Kroaat.
Werd tijdens de zomer van 2006 door KSK Beveren in enkele oefenwedstrijden getest. Zo o.m. uit bij Korbeek (1-4), uit bij Melsele (2-7) en uit bij VV Clinge (0-9) waar hij tweemaal scoorde. Tekende kort daarna een contract bij geel-blauw. Maakte bij zijn competitiedebuut een uitstekende indruk in de uitmatch bij Germinal Beerschot (29-7-2006) . Beveren verloor dan wel met 1-0 maar iedereen was het erover eens dat Sportkring meer verdiende. Speelde één maand later zijn beste wedstrijd in Beverse loondienst. Thuis tegen het toen nog ongeslagen Moeskroen pakte Beveren zijn eerste driepunter (3-1) en Ivan was de gehele partij een lastige klant voor de bezoekende defensie. Al miste hij een kwartier voor tijd wel nog een strafschop.
Sportkring pakte op de achtste speeldag zijn tweede zege en dit thuis tegen het Europees spelende Zulte-Waregem (1-10-2006). Ivan moest in die partij na een uur noodgedwongen het terrein verlaten wegens een blessure maar de 1-0 eindstand stond toen al een poosje op het bord.
Die zware blessure aan de achillespees hield hem maanden van het terrein en hij kon pas na de winterstop zijn come-back maken. Maar meer dan wat invalbeurten zat er voor Ivan niet meer in. Kwam bij zo een invalbeurt negatief in het nieuws toen hij in de thuispartij tegen Club Brugge (0-2, 2-2-2007) door scheidsrechter Vervecken werd uitgesloten na een te zware tackle nadat hij pas 11 seconden op het terrein stond. Mocht ook nog invallen op de laatste speeldag in de alles-of- niets wedstrijd uit bij Sint-Truiden om alsnog een 2-1 achterstand om te buigen. Het was echter tevergeefs. De wedstrijd eindigde op 3-2 en het verdict was pijnlijk maar onverbiddelijk : Beveren degradeerde naar de tweede afdeling. Verliet na de degradatie (2007) de Freethiel en ging terug in Kroatië gaan voetballen.

Rechtsvoetige (1m86) aanvaller die het vooral van zijn werkkracht moet hebben. Had zeker een aanwinst voor geel-blauw kunnen worden maar wellicht was Ivan niet helemaal fit toen hij op de Freethiel arriveerde. Een zware hielblessure gooide nog meer roet in het eten en mede door de degradatie van SKB was ook zijn tweede Belgische voetbalavontuur geen lang leven beschoren

clubs als speler :
HSK Zrinjski Mostar (Bosnië&Herzegovina)
KRC Zuid-West- Vlaanderen
Perugia (Italië)
NK Sibenik (Kroatië)
KSK BEVEREN (2006-2007)
NK Rijeka (Kroatië)
NK Sibenik (Kroatië)
NK Dragovoljac Zagreb(Kroatië)
Yanbian Baekdu Tigers FC (China)
Guizhou Zhicheng (China)
NK Dragovoljac Zagreb (Kroatiï)
Bejing Baxi FC (China)
Ordabasy (Kazakstan)
NK Sibenik (Kroatië)
NK Dragovoljac (Kroatië)
NK Sesvete (Kroatië)
DL Transcendence (China)
NK Krsko (Kroatië)
Fidelis Andria (Italië)
NK Dragovoljac (Kroatië)
Trasimeno (Italië)

Clubs als coach :
Arezzo (Italië) (techniek-coach)
Dugo Selo (Kroatië) (assistent-coach)
NK Dragovoljac (Kroatië) (assistent-coach)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2006-2007 : 17 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

eersteklassedebuut bij KSK Beveren :
uit bij GBA (29-7-2006)

GDV.