StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


CHERGUI Zinho

17-12-1983
Belg.
Startte zijn voetballoopbaan op de Freethiel waar hij, door toedoen van Urbain Haesaert, in 1999 door Germinal Beerschot werd weggehaald.
Keerde drie jaar later (2002) echter terug naar KSK Beveren en werd er opgenomen in de B-kern.
Door een acuut spelersgebrek werd hij door trainer Herman Helleputte voor de openingsspeeldag van de competitie 2002-2003 echter reeds op de invallersbank geplaatst. In die wedstrijd speelde een zwierig Beveren op de Freethiel gemakkelijk nieuwkomer Bergen van de mat (3-0, 10-8-2002) en daardoor kon Zinho van een applausvervanging voor Boka profiteren om een paar minuten van het eersteklassevoetbal te proeven.
Drie weken later mocht hij opnieuw in de slotfase invallen. Ditmaal was de situatie echter helemaal anders. Sportkring stond toen immers in de uitwedstrijd tegen Sint-Truiden (31-8-2002) met 6-1 in het krijt.
Nog eens drie weken later noteerden we zijn derde invalbeurt. Kwam toen uit bij zijn ex-club Germinal Beerschot (21-9-2002) enkele minuten voor tijd in het veld voor de geblesseerde Joss Péhé, die ook maar net was ingevallen. De 2-1 tussenstand veranderde echter niet meer en de vijfde opeenvolgende competitienederlaag voor geel-blauw was een feit.
Dat was wel meteen het laatste aantreden van Zinho voor het eerste elftal. Speelde daarna week na week opnieuw met het reserventeam tot hij na een conflict met trainer Danny Pfaff zelfs uit dat team werd verwijderd.
Verliet in 2003 dan ook de Freethiel voorgoed en vond onderdak bij Berchem Sport.

Technisch geschoolde voetballer (1m78) met een sterke linkervoet. Speelde bij Beveren als linksbuiten maar werd later in zijn carrière linksachter. Wisselde bij het Beverse B-elftal geregeld knappe prestaties af met ondermaatse verrichtingen. Is de zoon van de Algerijnse ex-Beveren-voetballer Quassini, die in de eind 70-er jaren echter niet verder kwam dan enkele vriendschappelijke wedstrijden met het eerste elftal van geel-blauw.

clubs als speler :
KSK BEVEREN (1988-1999)
Germinal Beerschot Antwerpen
KSK BEVEREN (2002-2003)
Berchem Sport
FC Turnhout
Cappellen FC
KVSK United Overpelt-Lommel
KV Mechelen
KSV Roeselare
FC Antwerp
CS Visè (Wezet)
KSV Bornem
Sporting Sint-Gillis-Waas
HSV Hoek (Nederland)
AS Verbroedering Geel
Racing Club Gent
City Pirates Antwerpen

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2002-2003 : 3 (0)

plaats in het elftal :
linksbuiten

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen RAEC Mons (10-8-2002)

GDV.