StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


CHILVERS Liam

6-11-1981
Engelsman.
Kwam door het samenwerkingsproject tussen het Engelse Arsenal en KSK Beveren in de zomer van 2002 op de Freethiel terecht.
Zal zijn Belgisch competitiedebuut niet licht vergeten. Veroorzaakte toen tijdens de uitwedstrijd tegen Sint-Truiden (31-8-2002) een strafschop en werd door scheidsrechter Ancion ook nog prompt uitgesloten en dat na amper 35 minuten spelen. Het was meteen ook de aanleiding voor een zware Beverse nederlaag : 6-1.
Speelde nadien nog vier volledige wedstrijden waarin Sportkring echter slechts één puntje wist te halen nl. thuis tegen Lommel (0-0, 28-9-2002). Een uitslag die later overigens werd geschrapt door het Sportcomité wegens het faillissement van Lommel.
Net voor de pauze van de thuispartij tegen Westerlo (26-10-2002) mocht Liam op het veld komen om de geblesseerde Eboué te vervangen op de rechtsachterplaats. Sportkring won die wedstrijd met 2-1 en behaalde meteen zijn tweede seizoenszege.
Slechter verging het geel-blauw tijdens de bekermatch uit bij derdeklasser Bocholt (16-11-2002). Liam werd toen tijdens de rust door trainer Helleputte in de ploeg gebracht ter vervanging van Arsène Né. Beveren leidde toen nog met 0-1 maar ging na de rust volledig kopje onder en ging met een beschamende 2-1 nederlaag terug naar huis. Dat was meteen het laatste optreden van Liam in het Beveren-shirt.
Vertrok tijdens de winterstop van dat seizoen (2002-2003) immers terug naar zijn vaderland en keerde niet meer terug naar de Freethiel.

Met zijn 85 kg voor 1m85 een stevig gebouwde voetballer. Technisch beperkt maar stevig in de duels en vrij kopbalsterk. Kortom een typisch Britse verdediger. Werd bij geel-blauw vooral gebarreerd door een sterk spelende Arsène Né en na de komst van de Fransman Decroix en de Ivoriaan Eboué was er van een basisplaats helemaal geen sprake meer voor Liam.

Hielp mee met de promotie van Colchester in 2006 naar de Engelse Championship (2de klasse).

Begon na zijn voetballoopbaan in 2015 te werken in een advocatenkantoor.

clubs als speler :
Arsenal FC (Eng.)
Northampton Town FC (Eng.)
Arsenal FC (Eng.)
Notts County FC (Eng.)
Arsenal FC (Eng.)
KSK BEVEREN (2002)
Colchester United FC (Eng.)
Preston North End FC (Eng.)
Notts County FC (Eng.)
Port Vale FC (Eng.)
Notts County FC (Eng.)
AFC Telford United (Eng.)
Port Vale FC (Eng.)
Hyde FC (Engeland)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2002-2003 : 6 (0)

plaats in het elftal :
verdediger

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Sint-Truiden VV (31-8-2002)

GDV.