StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


COSKUN Osman

11-01-1972
Turk.
Toen in 2000 een fusie tussen Sporting Lokeren en het noodlijdende KSK Beveren in de maak was kwam de Turk Nazmi Karatmanli op de proppen. Via o.a. de bemiddeling van toenmalig Beveren-trainer Ferrera kwam deze Turkse weldoener op de Freethiel terecht en hij beloofde 60 miljoen BF in KSK Beveren te investeren en een pak goede spelers op de Freethiel te installeren. Die spelers zijn er wel degelijk gekomen maar het geld heeft Beveren echter nooit gezien. Nazmi verdween na enkele maanden spoorloos en liet nog een grotere schuldenlast achter op de Freethiel. Eén van die spelers die toen in de zomer van 2000 in Beveren neerstreek was deze talentrijke Osman Coskun.
Werd tijdens de openingsspeeldag van de competitie 2000-2001 thuis tegen Sporting Charleroi (12-8-2000) door trainer Ferrera 10 minuten na de rust in de ploeg gebracht bij een 1-2 achterstand maar zijn inbreng veranderde niets meer aan die score.
Stond één week later aan de aftrap in de uitpartij tegen Antwerp (19-8-2000). Miste halfweg de eerste helft een unieke kans op de openingstreffer maar door een enig mooi doelpunt van Lambert Smid net voor de pauze kon Sportkring toch de drie punten mee naar huis nemen (0-1).
Nog eens één week later was Osman er opnieuw bij vanaf de aftrap, ditmaal uit bij landskampioen Anderlecht (26-8-2000). In de beginfase misten Suray en Torken unieke doelkansen voor geel-blauw maar vanaf het moment dat de Brusselaars de score openden was de kous af voor Beveren. Osman speelde de wedstrijd, die op 4-0 eindigde, volledig uit.
Keerde eind augustus 2000, samen met de drie andere Turkse spelers die toen in Beverse loondienst waren, terug naar zijn vaderland om een nieuw visum te verkrijgen. De drie anderen keerden terug naar de Freethiel maar Osman bleef echter in Turkije achter wegens mysterieuze redenen. Eerst leken er problemen met zijn hond, later bleken zijn persoonlijke eisen te hoog voor Beveren.
KSK Beveren drong dan ook niet verder meer aan om Osman alsnog naar het Waasland terug te halen.

Kon bij zijn komst naar de Freethiel al aardig wat adelbrieven voorleggen. Zo was hij reeds acht jaar actief in de Turkse eerste afdeling en haspelde hij reeds vier Champions League-wedstrijden af met de Turkse topclub Galatasaray.
Was een technisch sterke en vrij snelle voetballer die beslist de kwaliteiten had om het in de Belgische competitie waar te maken. Zijn Bevers avontuur duurde echter slechts één maand.

In 1993 speelde Osman 1 wedstrijd voor het Turkse nationale beloftenelftal (tegen Polen).

clubs als speler :
Corluspor (Turkije)
Gençlerbirligi Ankara (Turkije)
Galatasaray Istanbul (Turkije)
Bursaspor (Turkije)
Galatasaray Instanbul (Turkije)
MKE Ankaragücü (Turkije)
KSK BEVEREN (2000)
terug naar Turkije
Denizlispor (Turkije)
OMV Auerstahl (Oostenrijk)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2000-2001 : 3 (0)
plaats in het elftal :
linksmidden
competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Sporting Charleroi (12-8-2000)

GDV.