StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


DAUWE Gunther

10-07-1958
Belg.
Begon te voetballen bij Excelsior Sint-Niklaas waar hij als jeugdspeler werd weggehaald door SK Beveren.
Omdat Beveren-trainer Urbain Braems tijdens de voorbereiding van de competitie 1976-'77 met verschillende geblesseerde spelers werd geconfronteerd kon Gunther amper enkele weken na zijn 18de verjaardag reeds zijn debuut maken in het Beverse eerste elftal.
Zo werd Gunther tijdens de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Sint-Niklaas (1-0, augustus 1976) een kwartier voor tijd in het veld gebracht ter vervanging van Guy De Baere. Enkele dagen later mocht hij opnieuw een kwartier voor tijd invallen nl. thuis tegen het Engelse Birmingham City en ditmaal i.p.v. de kersverse Nederlandse aanwinst Wim Hofkens. Sportkring was in die partij trouwens kansloos tegen de Engelsen : 0-3.
Speelde in zijn loopbaan slechts één enkele eersteklassewedstrijd. Stond op de zesde speeldag aan de aftrap in de uitpartij tegen KV Mechelen (6-10-1976) want hij kreeg toen van trainer Braems de voorkeur op Guy De Baere.
Gunther speelde trouwens de volle 90 minuten van de wedstrijd die op een 2-2 gelijkspel eindigde. Het was het vierde gelijkspel in die competitie van geel-blauw dat toen nog steeds op zoek was naar een eerste overwinning. Kwam nadien niet verder meer dan het reservenelftal en maakte alzo deel uit van de Beverse noodploeg die deelnam aan het tornooi in het Spaanse Allicante (augustus 1977) waarin SK Beveren het opnam tegen de thuisclub Hercules (3-1 verlies) en het Russische Dinamo Tbilissi (4-1 verlies). Geel-blauw verkoos immers om de beste spelers niet naar Spanje te sturen omdat het hier ook verwikkeld was in de strijd om de beker van Vlaanderen, een mini-competitie ingericht door dagblad Het Volk en dat toen vrij veel publieke belangstelling genoot.
SK Beveren speelde daar in Spanje ook nog met o.m. doelman Van Den Bogaert, Truyens, Danny Pfaff, Stevelinck, De Baere, Pintens en Rudy Peersman. Gunther vertrok in 1979 naar SK Sint-Niklaas.

Vrij tenger gebouwde speler die zich op de Freethiel ontpopte tot een beloftevolle spits. Vooral de toenmalige Beverse hulpcoach Urbain Haesaert geloofde rotsvast in zijn talent doch door de zware concurrentie (Jean Janssens, De Baere, Cluytens, Lisazo) kon Gunther echter nooit doorbreken als eersteklassevoetballer bij SK Beveren.

clubs als speler :
Excelsior Sint-Niklaas
SK BEVEREN (tot 1979)
SK Sint-Niklaas
SV Bornem
Sporting Sint-Gillis-Waas
KFC Moerbeke-Waas
VK Tielrode

clubs als coach :
KV RS Waasland (jeugd) KSV Temse (jeugd)
aantal wedstrijden (aantal goals) :
1976-1977 : 1 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

enige eersteklassematch voor SK Beveren :
uit bij KV Mechelen (6-10-1976)

GDV.