StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


DE DECKER Wim

06-04-1982
Belg.
Werd in 1992 door KSK Beveren weggehaald bij de buren van Red Star Haasdonk.
Kreeg tijdens de voorbereiding van de competitie 2001-2002 van Beveren-trainer Emilio Ferrera het volste vertrouwen en kreeg zijn vaste stek in het eerste elftal als rechtsachter.
Kende echter brute pech dat Sportkring tijdens zijn eerste seizoen als titularis, net nu zijn slechtste eersteklasseseizoen uit de clubgeschiedenis afwerkte.
Geel-blauw boekte amper twee overwinningen en met nog acht gelijke spelen erbij kwam het puntenaantal slechts op een schamele 14 punten, met natuurlijk de laatste plaats in de eindstand als gevolg.
Toch kon Sportkring de degradatie ontlopen door de licentieweigeringen van Eendracht Aalst en RWDM.
Wim stond aan de aftrap van de enige thuiszege van Beveren nl. thuis tegen Sint-Truiden (3-2, 21-10-2001) maar begon wel op de bank in de enige wedstrijd die geel-blauw op verplaatsing kon winnen nl. tegen Eendracht Aalst (0-1, 3-2-2002). Wedstrijd die door een heerlijk doelpunt van de ingevallen Wostijn werd belsist en waarin Wim luttele minuten voor tijd mocht invallen voor de Ivoriaan Zézéto. Sportkring bereikte tijdens die competitie echt wel een dieptepunt in de laatste 10 wedstrijden waarin het zegge en schrijve geen enkel punt kon binnenhalen.
Toen Wims transfer naar AA Gent dan ook nog vroegtijdig uitlekte gebeurde zijn afscheid aan de Freethiel toch wel in mineur. Zeker toen daarna een gekibbel ontstond tussen beide clubs over zijn overgang. KSK Beveren meende recht te hebben op enig transfergeld maar uiteindelijk werd hij toch gratis en voor niets weggehaald door de Gentse club.

Ranke voetballer (1m84) die als rechtsachter bij geel-blauw bijzonder offensief was ingesteld en waardoor hij zijn verdedigende taken wel eens durfde te verwaarlozen. Stevig in de duels en vrij snel.
Werd tijdens het voor KSK Beveren (sportief gezien) triestig seizoen 2001-2002 wel geselecteerd voor het nationale elftal van de min 19-jarigen.
Speelde later in 2006 wel geteld éénmaal voor het nationale A-elftal en dit in een vriendschappelijk duel tegen Saoudi-Arabië.

Werd in november 2016 hoofdtrainer bij tweedeklasser Antwerp en kon 1 jaar later met die club de promotie naar de hoogste afdeling bewerkstelligen.
Keerde in 2022 terug naar de Freethiel om hoofdcoach te worden van tweedeklasser SK Beveren.

clubs als speler :
Red Star Haasdonk
KSK BEVEREN (1992-2002)
KAA Gent
Germinal Beerschot Antwerpen
KRC Genk
Germinal Beerschot Antwerpen
Beerschot AC
FC Antwerp

clubs als coach :
Antwerp FC (hoofdcoach)
Antwerp FC (assistent-coach)
KAA Gent (assistent-coach)
KAA Gent (hoofdcoach)
KMSK Deinze (hoofdcoach)
SK BEVEREN (hoofdcoach)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2000-2001 : 1 (0)
2001-2002 : 29 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
30 (0)

plaats in het elftal :
rechtsachter

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Racing Harelbeke (20-5-2001)

GDV.