StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


DEMKINE Andreï

21-02-1976
Rus.
Werd in 2001 door Germinal Beerschot gratis uitgeleend aan KSK Beveren.
Geel-blauw mocht toen immers van de licentiecommissie geen betaalde transfers binnenhalen.
Voor het begin van de competitie 2001-2002 verkondigde Andreï in de pers dat hij op de Freethiel zijn beste seizoen ooit ging beleven.
Het werd echter een grote flop, zowel voor de ploeg als voor Andreïzelf. Moest zich onder trainer Ferrera tevreden stellen met enkel wat invalbeurten.
Na het ontslag van Ferrera in september 2001 kwam er voor Andreï echter geen verbetering. Ook onder het Franse trainersduo Guillou-Laguesse moest hij genoegen nemen met enkele invalbeurten. Sportkring was ondertussen reeds op de laatste plaats beland en als laatste wanhoopspoging werd in januari 2002 Thierry Pister aangesteld als nieuwe coach op de Freethiel.
Andreï kreeg van Pister een volwaardige speelkans en kwam in één maand tijd zelfs vier maal aan de aftrap. Andreï bakte er in die wedstrijden echter niets van en werd in de thuiswedstrijden tegen AA Gent (2-2, 9-2-2002) en tegen Sporting Charleroi (1-1, 23-2-2002) dan ook vroegtijdig van het terrein gehaald door trainer Pister. Het meest illustrerend voor het zwakke optreden van Andreï was wellicht dat hij in drie van die vier partijen door het dagblad "Het Laatste Nieuws" werd verkozen tot de zwakste schakel van KSK Beveren. Daarmee was ook het geduld van coach Pister opgebruikt en belandde hij dus opnieuw op de invallersbank.
Verliet na dat seizoen (2002) dan ook de Freethiel en zette zijn carrière verder in eigen land.

Was in zijn beste dagen een gevreesde aanvaller voor de tegenpartij. Technisch behoorlijk, niet zo snel maar wel balvast. Vond ook regelmatig de weg naar de netten. Ondanks zijn lengte (1m87) waren luchtduels niet echt aan hem besteed.
Kon op de Freethiel echter nooit waarmaken wat hij normaal in zich heeft. Liep, ook in het Beverse reserve-elftal, nogal lusteloos en vrij ongeïnteresseerd te voetballen. Was tevens nogal introvert van aard wat zijn integratie in de spelersgroep niet echt bevorderde.

Speelde twee belofteninterlands voor Rusland en scoorde daarin eenmaal tegen Finland.

clubs als speler :
Grazno (Rusland)
FC Dinamo Moskou (Rusland)
RSC Anderlecht
KV Kortrijk
Germinal Beerschot Antwerpen
KSK BEVEREN (2001-2002)
FC Dinamo Moskou (Rusland)
Tom Tosk (Rusland)
FK Chkalovets Novossibirsk (Rusland)
Tom Tosk (Rusland)
FK Sheksna Cherepovets (Rusland)
FC MVD Rossii Moskou (Rusland)
FK Petrova (Rusland)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 16 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller
competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Eendracht Aalst (8-9-2001)

GDV.