StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


DESMEDT Raymond

07-05-1947
Nederlander.
Werd in 1967 door de kersverse eersteklasser SK Beveren weggehaald bij VV Steen, een club net boven de Belgisch-Nederlandse grens.
Kwam in het debuutseizoen van geel-blauw in de hoogste afdeling slechts tweemaal in actie tijdens een officiële wedstrijd.
Werd door trainer Guy Thijs aan de aftrap gebracht in de uitpartij tegen Lierse SK (25ste speeldag 1967-'68). Sportkring behaalde op het Lisp, na vijf opeenvolgende nederlagen, eindelijk nog een punt (0-0). Een belangrijk punt trouwens voor SK Beveren dat nog volop in de degradatiestrijd was verwikkeld.
Stond één week later opnieuw in de basiself nl. tijdens de bekerpartij uit bij Beerschot (1/8 fin.). De score was na 120 minuten 2-2 en de strafschoppenreeks diende te beslissen over de kwafilicatie. Daarin misten Raymond, Jean Janssens en Mon Goossens elk hun penalty en Sportkring was meteen uitgeschakeld.
Kwatongen beweerden overigens dat beide clubs het op een akkoordje hadden gegooid. SK Beveren zou de bekerkwafilicatie aan Beerschot laten en de Antwerpse club zou later de twee competitiepunten cadeau doen aan geel-blauw. Eén week later stond op de Freethiel dan de competitiewedstrijd tussen beide clubs op het programma. De bezoekers kwamen met 1-2 voor maar door twee goals van Freddy Buyl in de slotfase kon geel-blauw alsnog de twee punten thuis houden...
Sportkring beëindigde de competitie tenslotte op de dertiende plaats en kon aldus het behoud veilig stellen.
Raymond verdween na die twee partijen opnieuw naar het Beverse reserventeam waar hij nog enkele seizoenen actief was. Vertrok in 1970 naar tweedeklasser Berchem Sport.

Was de allereerste buitenlandse voetballer die door SK Beveren werd binnengehaald. Alhoewel Zeeuws-Vlaanderen nu niet direct het verre buitenland is natuurlijk.
Kon echter niet concurreren met het toen sterke Beverse middenveld (met o.a. Mon Goossens, Bob Van De Sompel en Jaak Roelandt).

clubs als speler :
VV Steen (Nederland)
SK BEVEREN (1967-1970)
Berchem Sport
Herleving Sint-Pauwels
Excelsior Sint-Niklaas

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1967-1968 : 1 (0)

plaats in het elftal :
middenvelder

enige competitiewedstrijd voor SK Beveren :
uit bij Lierse SK (25ste speeldag 1967-’68)

GDV.