SK BEVEREN

DE SMET Steven

28-08-1973
Belg.
Zijn transfer naar de Freethiel werd reeds eind 1993 bekendgemaakt maar Steven verdedigde pas vanaf het seizoen 1994-'95 de geelblauwe kleuren. Werd aldus, na het vertrek van Pascal Van Gheem, tweede doelman bij Sportkring, na de ongenaakbare Geert De Vlieger.
Stond tijdens de finale van de beker van Vlaanderen thuis tegen Club Brugge (0-3, 10-8-1994) het laatste halfuur in het Beverse doel.
Maakte in de uitwedstrijd tegen Sint-Truiden (15-4-1995) vrij onverwacht zijn eersteklassedebuut toen net voor de rust Geert De Vlieger door scheidsrechter Ver Eecke werd uitgesloten wegens een handsbal buiten het strafschopgebied. Steven hield toen in de tweede helft met enkele knappe saves zijn netten ongeschonden zodat de score 0-0 bleef.
Mocht op de voorlaatste speeldag van dat seizoen in de thuiswedstrijd tegen RWDM (1-1, 14-5-1995) nog enkele minuten onder de Beverse lat postvatten toen de afscheidnemende Geert De Vlieger een applausvervanging werd gegund door Beveren-trainer Jos Daerden.
Diende één seizoen later (1995-'96) met de pas aangeworven Erwin Lemmens te strijden voor de plaats van tweede doelman. Een strijd die Steven verloor en zodoende kon hij zich nog enkel laten opmerken tijdens het indoortornooi in het Franse Lièvin (29-12-1995). Was toen bij KSK Beveren de absolute uitblinker en miste als enige Beveren-speler geen enkele minuut van dat tornooi. SKB eindigde daar tenslotte op de derde plaats na wedstrijden tegen thuisploeg RC Lens (6-3 verlies) en tegen het Braziliaanse Recife (2-1 winst).
Na de degradatie van geel-blauw in 1996 was zijn contract op de Freethiel ten einde en mocht hij uitkijken naar een andere club.

Best wel een talentrijke doelman die door zijn niet zo grote gestalte (1m78) misschien wel wat uitstraling en prèsence miste om tot een volwaardige eersteklassedoelman uit te groeien.
Het Beverse bestuur had blijkbaar ook meer vertrouwen in de wat jongere Erwin Lemmens en zodoende kreeg Steven in 1996 geen nieuw contract meer aangeboden en ging toen op een lager niveau voetballen.