DE WREE Kris

21-05-1981
Belg.
Werd in 1991 op 10-jarige leeftijd van Sint-Gillis-Waas naar KSK Beveren getransfereerd.
Werd door Beveren-trainer Emilio Ferrera op de slotdag van de competitie 1999-2000 voor het eerst aan de aftrap gebracht van een eersteklassewedstrijd nl. thuis tegen Germinal Beerschot (1-4, 11-5-2000).
Kwam tijdens het volgende seizoen (2000-2001) geregeld in actie bij geel-blauw. Werd zo door trainer Ferrera zelfs eens als spits uitgespeeld in de uitwedstrijd tegen Lierse SK (3-0, 6-9-2000). Miste in die partij wel een goede kans op de gelijkmaker maar was die avond toch één van de lichtpunten bij een zwak Sportkring.
Speelde ook de volledige wedstrijden uit bij Eendracht Aalst (26-11-2000), goed voor een 1-1 gelijkspel en thuis tegen Sint-Truiden (3-12-2000) eveneens eindigend op een gelijkspel (0-0), vooral dankzij de sterke prestatie van toenmalig Beveren-doelman Fouhami.
Kwam echter voor het eerst in de schijnwerpers tijdens de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Harelbeke (16-12-2000). Viel in die partij net voor het uur in ten nadele van Johan Van Rumst bij een 0-1 achterstand. Tien minuten later scoorde Kris met een mooie lobbal de belangrijke gelijkmaker waarna nog eens een kleine 10 minuten later Remco Torken de 2-1 overwinning kon vastleggen.
Was één van de uitblinkers bij geel-blauw in de Oostvlaamse derby thuis tegen AA Gent (1-1, 17-2-2001). Lag daar met een knappe actie en dito voorzet aan de basis van de Beverse gelijkmaker, gescoord door de Zuidkoreaan Lee.
Speelde ook de volle 90 minuten uit bij Moeskroen (3-3-2001) waar Sportkring een mooi punt behaalde (0-0).
Verliet in 2001 de Freethiel en tekende een vierjarig contract bij Germinal Beerschot en was zodoende betrokken in een ruil met de Rus Demkine die de omgekeerde beweging maakte.

Vrij snelle rechtsvoetige voetballer (1m84), technisch behoorlijk en steeds spelend met veel inzet. Combineerde tijdens zijn laatste Freethieljaren het voetbal met vrij moeilijke studies (bio-ingenieur) wat niet altijd naar de zin was van trainer Ferrera want Kris miste toen weleens een training.
Werd later in zijn carrière omgevormd tot verdediger. Scoorde voor GBA de winninggoal tijdens de Belgische bekerfinale in 2005 tegen Club Brugge.

Speelde met datzelfde GBA in het daaropvolgende seizoen twee Europacupwedstrijden tegen het Franse Marseille.