StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


FISSERS Kris

17-07-1962
Belg.
Werd in 1980 op 18-jarige leeftijd van FC Cappellen naar SK Beveren getransfereerd.
Begon zijn eerste seizoen op de Freethiel als derde doelman. Doch door de maandenlange schorsing van Beverens numero uno Jean-Marie Pfaff in maart 1981 naar aanleiding van de beruchte "affaire Thirion" werd Kris plots tweede doelman, na Dirk Rosez.
Toen laatstgenoemde echter niet vrijuit ging bij enkele tegendoelpunten kreeg Kris van toenmalig Beveren-trainer Robert Goethals vrij verrassend een speelkans in het eerste elftal. Maakte zo zijn eersteklassedebuut op de voorlaatste speeldag thuis tegen Club Luik (10-5-1981). Pakte in die partij uit met enkele uitstekende reddingen doch hij was wel kansloos bij het bezoekende doelpunt van Lecloux met een 0-1 thuisnederlaag als gevolg. Er kon geel-blauw echter weinig gebeuren want het was op dat moment al verzekerd van een Europees ticket. Stond één week later opnieuw aan de aftrap, ditmaal uit bij FC Beringen (17-5-1981). Liet daar opnieuw een sterke indruk en kon ditmaal wel de nul op het bord houden (0-0) waardoor de thuisploeg de degradatie niet kon vermijden.
Na het vertek van Dirk Rosez naar Eendracht Aalst werd Kris bij aanvang van het volgende seizoen (1981-1982) tweede doelman op de Freethiel. Doch Beveren-coach Urbain Braems had dat seizoen een ietwat eigenaardige selectiekeuze wat doelmannen betrof. Zo nam Kris steeds zijn plaatsje in op de invallersbank wanneer Jean-Marie Pfaff speelde doch toen Jean-Marie wegens een blessure of schorsing niet kon aantreden koos Braems voor de toen piepjonge Filip De Wilde (17 jaar) om het Beverse doel te verdedigen. Zo kon Kris in die competitie slechts éénmaal in actie komen nl. tijdens de memorabele uitpartij tegen landskampioen Anderlecht (5-12-1981). Hij mocht toen na een halfuur invallen voor de geblesseerde Pfaff die door thuisspeler Brylle uit de wedstrijd werd "gekopt" met een hersenschudding als gevolg. In het daarop volgende tumult kreeg Wilfried Van Moer tot overmaat van ramp ook nog een rode kaart. Kris incasseerde in de tweede helft een doelpunt van diezelfde Brylle met een zure 2-1 nederlaag als gevolg.
Speelde dat seizoen ook één partij in het kader van de beker van Vlaanderen nl. uit bij tweedeklasser Eendracht Aalst (1-3, 25-7-1981) en was ook doelman bij geel-blauw tijdens het indoor-kersttornooi te Gent (december 1981).
Verliet in 1982 de Freethiel en werd doelman bij vierdeklasser Germinal Ekeren.

Vertoonde tijdens zijn weinige optredens in het Beverse eerste elftal ongetwijfeld flitsen van klasse. Toen echter duidelijk werd dat coach Urbain Braems meer vertrouwen had in de twee jaar jongere Filip De Wilde en Dirk Rosez ook nog eens terugkeerde van Eendracht Aalst hield Kris het voor bekeken op de Freethiel en ging op een lager niveau voetballen.

clubs als speler :
R. Cappellen FC
SK BEVEREN (1980-1982)
KFC Germinal Ekeren
KFC Poederlee
KFC Zwarte Leeuw
Berchem Sport

clubs als coach :
Racing Mechelen (keeperstrainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1980-1981 : 2 (0)
1981-1982 : 1 (0)

totaal aantal wedstrijden (totaal aantal goals) :
3 (0)

plaats in het elftal :
doelman

competitiedebuut bij SK Beveren :
thuis tegen Club Luik (10-5-1981)

GDV.