StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


GRONDIN David

08-05-1980
Fransman.
Belandde in juli 2001 op de Freethiel door het samenwerkingsproject tuusen het Engelse Arsenal en KSK Beveren.
Zal zich zijn enige Freethielseizoen (2001-2002) wellicht nog goed herinneren ook al is het dan al meer dan tien jaar geleden. Speelde toen bij KSK Beveren persoonlijk wel een meer dan bevredigend seizoen maar de resultaten van geel-blauw waren ronduit bedroevend.
Sportkring eindigde afgetekend laatste met amper 14 puntjes. Toch moest SKB op het einde van dat seizoen niet degraderen omdat RWDM en Eendracht Aalst hun licentie voor het volgende seizoen niet kregen.
David was in het onvervalste degradatieduel thuis tegen FC Antwerp (8-12-2001) de absolute uitblinker bij geel-blauw door het scoren van twee schitterende doelpunten. Het volstond echter niet voor enig puntengewin en door de 2-3 nederlaag kwam Beveren nog meer afgezonderd op de laatste plaats te staan.
Was enkele dagen later de redder in nood bij geel-blauw in de bekerpartij tegen derdeklasser Turnhout (gespeeld te Dessel, 1/8 finales, 12-12-2001). Scoorde toen met een fantastische vrije trap in de slotminuut de winninggoal (2-3) en bezorgde Sportkring meteen een plaatsje in de kwartfinales van de Belgische beker. Daarin werd SKB later uitgeschakeld door Club Brugge (1-0).
Maakte ook nog één doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (23-3-2002), goed voor een 1-1 gelijkspel. Het was meteen ook het laatste punt dat geel-blauw in die competitie kon behalen want de volgende tien partijen werden allemaal verloren. Werd na een conflict met toenmalig Beveren-trainer Pister (die in januari 2002 het trainersroer overnam op de Freethiel) ook nog enkele wedstrijden langs de kant gelaten. Verliet na dat seizoen (2002) dan ook de Freethiel en ging terug naar Arsenal.

Energieke voetballer (1m78) met een uitstekende "linkerpoot". Getuigde van een professionele ingesteldheid door zich tot de laatste wedstrijd voor 100 procent in te zetten voor geel-blauw ook al was het seizoen reeds vroeg verloren.
Mocht van Arsenal-coach Wenger nog één jaar langer op de Freethiel blijven maar ging daar echter niet op in, wellicht uit schrik om misschien nog eens zo'n kwakkelseizoen mee te maken.
Voetbalde later nog enkele seizoenen bij verschillende Belgische clubs.

Speelde in België tijdens zijn ganse loopbaan uiteindelijk 121 eersteklassewedstrijden.

Was met Arsenal 1 wedstrijd actief in de Premier League (tegen Liverpool, 1999) en speelde met de Londense club ook 1 partij in de Champions League (tegen het Griekse Panathinaikos, 1998).

clubs als speler :
AS Saint-Etienne (Frankrijk)
Arsenal FC (Engeland)
AS Saint-Etienne (Frankrijk)
AS Cannes (Frankrijk)
KSK BEVEREN (2001-2002)
Arsenal FC (Engeland)
Dunfermline Athletic FC (Schotland)
Stade Brest (Frankrijk)
Excelsior Moeskroen
Zalaegerszegi TE (Hongarije)
KV Mechelen
RAEC Mons
FC Brussels
Stade Bordelais (Frankrijk)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2001-2002 : 29 (3)

plaats in het elftal :
linksachter (of linksmidden)

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Lierse SK (18-08-2001)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen FC Antwerp (08-12-2001)

GDV.