StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


HAAGDOREN Philip

25-06-1970
Belg.
Werd eind december 1995 voor een periode van zes maanden door Anderlecht uitgeleend aan KSK Beveren, dat toen in de onderste regionen van het klassement verzeild was geraakt.
Debuteerde bij geel-blauw tijdens het "Flanders Indoor Football"-tornooi, gespeeld in het Westvlaamse Moorsele (5-6-januari 1996). Een vrij spectaculair tornooi omdat de wedstrijden werden gespeeld op een ondergrond van zand.
Scoorde een week later één doelpunt in de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen het Nederlandse VV Venlo (2-2, 12-1-1996).
Kon in de competitie echter niet voor de verwachte meerwaarde zorgen die het toen in puntennood verkerende KSK Beveren nodig had. Belandde eind januari 1996 met geel-blauw op een degradatieplaats en daarvan kon Sportkring zich niet meer ontdoen.
Behaalde met Beveren wel nog twee afgetekende overwinningen. Eerst uit bij hekkensluiter SV Waregem (10-3-1996) waar met 1-4 werd gewonnen en door dit resultaat was Waregem nagenoeg zo goed als veroordeeld. Drie weken later (30-3-1996) klopte geel-blauw op de eigen Freethiel FC Antwerp met 4-0 maar omdat concurrent FC Seraing die avond ook zijn thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge won (1-0) schoot Sportkring niet echt veel op met die zege. Scoorde tijdens de Oostvlaamse derby thuis tegen AA Gent (13-4-1996) het eerste Beverse doelpunt maar verder dan een 2-2 gelijkspel geraakte geel-blauw die avond niet. Zorgde ook voor het openingsdoelpunt in de "alles-of-niets" wedstrijd op de laatste speeldag uit bij Lierse SK (12-5-1996). In deze laatste wedstrijd vervulde Philip dus wel zijn verplichtingen t.o.v. KSK Beveren, want in de week voor die wedstrijd werd zijn transfer naar Lierse bekendgemaakt. Vermits SKB moest winnen om in de eerste afdeling te kunnen blijven en Lierse eveneens moest winnen om nog een kans te maken op een Europees ticket, waren veel twijfels ontstaan nadat Philip in de basiself mocht starten van toenmalig Beveren-coach Hulshoff. Zijn doelpunt mocht echter niet baten : Sportkring verloor de partij met 3-1 en degradeerde dus voor de derde maal in de clubgeschiedenis naar de tweede klasse. Verhuisde na die degradatie (1996) dus naar Lierse SK.

Voetballer met tengere lichaamsbouw (63 kg voor 1m75), technisch vaardig en vrij snel. Was tevens behoorlijk tweevoetig.
Kon zijn komst als "redder in nood" op de Freethiel nooit waarmaken en was dus zeker niet de karaktervoetballer die geel-blauw toen broodnodig had in de harde degradatiestrijd.
Philip behaalde één A-cap, nl. thuis tegen San Marino (1997) en dit onder bondscoach Leekens (en als Lierse-speler).
Was de zoon van Alfons, ex-voetballer van o.m. Racing White en Sint-Truiden.

Promoveerde in 1992 met Lommel naar de hoogste afdeling en werd in 1997 met Lierse verrassend landskampioen. Speelde met die club nadien 6 partijen in de Champions League.

Was ook met Anderlecht actief in de Champions League. In totaal 12 wedstrijden met enkele gerenommeerde clubs als tegenstander (Porto, Benfica en AC Milan).

clubs als speler :
Lommel SK
RSC Anderlecht
KSK BEVEREN (1996)
Lierse SK
Germinal Beerschot Antwerpen
KVSK United Overpelt-Lommel

clubs als coach :
KVSK United Overpelt-Lommel (speler-coach)
KVSK United Overpelt-Lommel (assistent-coach)
Lommel United
Lommel United (assistent-coach)
Lommel United (sportief directeur)
Bocholt VV
Lommel SK (sportief manager)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1995-1996 : 12 (2)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Germinal Ekeren (28-01-1996)

eerste competitiegoal voor KSK Beveren :
thuis tegen AA Gent (13-04-1996)

GDV.