StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


HALLS John

14-02-1982
Engelsman.
Werd door het samenwerkingsproject tussen Arsenal FC en KSK Beveren in juli 2002 door de Engelse topclub uitgeleend aan de Freethielclub.
Liet in zijn allereerste wedstrijd met geel-blauw als verdediger een uitstekende indruk. Scoorde toen trouwens in die vriendschappelijke partij tegen het Franse Wasquehal (gespeeld in Oostduinkerke, 24-7-2002) het enige Beverse doelpunt (1-1).
Won met Sportkring enkele dagen later het eerste Waaslandtornooi (28-7-2000), gespeeld in het Puyenbeke-stadion (Sint-Niklaas). SKB versloeg die dag zowel de tweedeklasser VW Hamme (2-0) als de derdeklasser RS Waasland (5-2).
Kende met geel-blauw een verbluffende competitiestart. In de openingswedstrijd werd nieuwkomer Bergen na een prima partij met kurkdroge 3-0 cijfers naar huis gestuurd (10-8-2002) en voor het eerst in vele jaren stond geel-blauw toen op de teletekstpagina op de eerste plaats in het klassement.
Werd halfweg september 2002 slactoffer van een hielblessure. Die bleek zeer hardnekkig te zijn want John bleef er maandenlang mee sukkelen en even leek het erop dat zijn seizoen zelfs voorbij was.
Maakte begin april 2003 dan toch vrij onverwacht zijn wederoptreden in de thuiswedstrijd tegen het toen reeds veroordeelde KV Mechelen (5-4-2003) en dit als centrale verdediger. Sportkring verpletterde die avond de rode lantaarn uit Mechelen met 6-0 cijfers. Beleefde één week later (12-4-2003) met geel-blauw een schitterende Freethielavond. Een dartel en frivool acterend Beveren maakte toen brandhout van Lierse (7-1 !), dat op dat moment de minst gepasseerde verdediging bezat en nog volop in strijd was voor een Europees ticket.
Klopte op de slotdag van de competitie met SKB ook nog de vice-kampioen Anderlecht (25-5-2003). De partij werd door scheidsrechter Blareau bij een 3-0 voorsprong wel stopgezet nadat honderden Anderlecht-fans het Freethielterrein bestormden. Later werd de uitslag door het Sportcomité omgezet in een 5-0 forfaitzege voor KSK Beveren. John maakte na deze wedstrijd in de feesttent die naast het Freethielstadion was opgezet een gesmaakt muzikaal optreden samen met de toenmalige Franse invallersdoelman Revel.
Vertrok na dat seizoen (2003) terug naar zijn vaderland om er opnieuw bij Arsenal te gaan voetballen.

Uitstekende voetballer, hard in de duels en beschikkend over een stevig kopspel. Met zijn 79 kg voor 1m83 was John van geen kleintje vervaard. Probeerde steeds, indien mogelijk, al voetballend uit te verdedigen, wat wel eens risico's met zich meebracht.
Kapte op 30-jarige leeftijd met het voetbal, stapte in de modewereld en werd een veel gevraagd fotomodel.

Was in de Engelse Premier League welgeteld eenmaal actief en dit in 2007 bij Reading (uit bij Bolton).

Speelde interlands voor Engeland bij de min18-jarigen en bij de min20-jarigen.

clubs als speler :
Arsenal FC (Engeland)
Colchester United FC (Engeland)
KSK BEVEREN (2002-2003)
Arsenal FC (Engeland)
Queens Park Rangers FC (Engeland)
Arsenal FC (Engeland)
Stoke City FC (Engeland)
Reading FC (Engeland)
Preston North End FC (Engeland)
Reading FC (Engeland)
Crystal Palace FC (Engeland)
Reading FC (Engeland)
Sheffield United FC (Engeland)
Reading FC (Engeland)
Brentford FC (Engeland)
Aldershot Town FC (Engeland)
Wycombe Wanderers FC (Engeland)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
2002-2003 : 12 (0)

plaats in het elftal :
rechtsachter (of centrale verdediger)

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen RAEC Mons (10-08-2002)


GDV.