StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


HEIRWEGH Leo

02-08-1952
Belg.
Na een tweetal geslaagde testen bij SK Beveren tekende Leo begin mei 1975 een driejarig contract bij de Freethielclub.
Toen even later de Beverse reservedoelmannen Toine Van Hove (naar Eendracht Zele) en Zbigniew Pocialic (terug naar Polen) de Freethiel verlieten werd Leo tweede doelman bij geel-blauw en werd bij de start van de competitie 1975-'76 aldus de doublure van de ongenaakbare Jean-Marie Pfaff. Speelde in zijn carrière welgeteld één wedstrijd in de hoogste afdeling. Op de elfde speeldag speelde SKB een uitwedstrijd tegen FC Beringen (19-10-1975) en daarin werd Jean-Marie Pfaff na nog geen 20 minuten spelen ernstig geraakt aan de knie na een drieste tussenkomst van de thuisspits Dannareg. Een diepe vleeswonde maakte verder spelen onmogelijk en zo mocht Leo tussen de palen postvatten. Was kansloos bij het tegendoelpunt net voor de rust maar verhinderde nadien op zijn minst een drietal zogezegde "gemaakte doelpunten". Geel-blauw verloor wel de partij vrij verrassend met 1-0 tegen de toenmalige rode lantaarn Beringen.
Twee weken later mocht Leo van bij de aftrap het Beverse doel verdedigen. Beveren- coach Urbain Braems nam voor de bekerpartij thuis tegen derdeklasser Menen (2-11-1975) geen risic'’s met de lichtgekwetste Pfaff en stelde Leo op in het doel. Samen met de bezoekende doelman behoorde Leo tot de uitblinkers van de partij. Sportkring won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 en kon zo verder stoten naar de 1/8 finales. Kreeg na die bekerpartij trouwens veel lofbetuigingen van Urbain Braems.
Bij de start van het volgende seizoen (1976-'77) diende Leo echter zijn plaats van tweede doelman af te staan aan Marc Van Den Bogaert, een Freethielproduct die toen van het Beverse bestuur zijn kans kreeg in de Beverse A-kern.
Leo verliet daarna (1976) dan ook zeer ontgoocheld de Freethiel en ging terug bij VW Hamme voetballen.

Was een beloftevolle doelman toen hij op de Freethiel belandde want Leo stond ook in de belangstelling van FC Antwerp. Getuigde tijdens zijn geringe optreden in het Beverse eerste elftal van een klare kijk op het gebeuren en toonde zich ook uitstekend op hoge ballen.
Toen Leo nog bij Hamme keepte zei toenmalig Beerschot-trainer Rik Coppens, na een bekermatch tegen Doornik,"dat hij dat keeperke wel in zijn ploeg zou willen".
Maar voor Leo bleef het dus bij die ene eersteklassepartij.

clubs als speler (o.a.) :
VW Hamme
SK BEVEREN (1975-1976)
VW Hamme

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1975-1976 : 1 (0)

plaats in het elftal :
doelman

enige competitiematch bij SK Beveren :
uit bij FC Beringen (19-10-1975)

GDV.