StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


JANSSENS Ludo

14-05-1962
Belg.
Werd in 1977 door SK Beveren weggehaald bij Sint-Gillis-Waas.
Maakte op de Freethiel furore bij de provinciale junioren en de reserven.
Scoorde daar namelijk doelpunten bij de regelmaat van een klok.
Toen in november 1981 Bob Stevens opnieuw geblesseerd uitviel werd Ludo door trainer Urbain Braems vanuit de reserven opgevist en in de Beverse A-kern ondergebracht. Maakte in diezelfde maand reeds zijn eersteklassedebuut. Voor de thuiswedstrijd tegen Thor Waterschei (15-11-1981) kon Braems immers geen beroep doen op de geblesseerde spitsen Albert en Martens.
Zo kwam libero Philippe Garot als spits aan de aftrap maar toen die op zijn beurt net voor de rust gekwetst uitviel kwam Ludo na de pauze in de ploeg. Maakte toen een bevredigend debuut en leverde zelfs de assist af bij het derde Beverse doelpunt, gescoord door Heinz Schönberger. De partij eindigde tenslotte op een 3-1 overwinning.
Werd drie dagen later tijdens de midweekwedstrijd uit bij FC Beringen (18-11-1981) ruim een kwartier voor tijd in de ploeg gebracht ter vervanging van Patrick Schoofs doch de 2-2 eindstand lag toen al vast.
Maakte in het weekend (22-11-1981) daarop opnieuw een invalbeurt. Geel-blauw zorgde toen voor een heuse stunt door de latere landskampioen Standard Luik een zware 0-3 thuisnederlaag toe te dienen. De grote uitblinker bij Sportkring was toen veteraan Wilfried Van Moer, door o.a. het scoren van twee doelpunten. Toen deze een applausvervanging werd gegund door trainer Braems mocht Ludo alsnog het laatste kwartier volmaken.
Eén week later werd Ludo ook nog eens vijf minuten speelgelegenheid gegund tijdens de thuiswedstrijd tegen SK Tongeren (29-11-1981). Hij verving toen bij een 2-0 tussenstand de Westduitser Dieter Weihrauch, de eindstand werd tenslotte door twee late goals nog 3-1.
Kwam na de winterstop welgeteld nog éénmaal in actie tijdens de competitie. Werd in de thuispartij tegen Cercle Brugge (20-3-1982) een vijftal minuten voor het einde in de ploeg gedropt. Ludo had in deze wedstrijd normaal een halfuur eerder moeten invallen maar de bordjesman vond het bord met het nummer 10 niet... (het rugnummer waarmee een toen falende Weihrauch speelde). Beveren verloor de partij met 1-2 en dat zorgde toen voor een grote deuk in de Europese ambities van geel-blauw.
Belandde later echter opnieuw in de B-kern en kwam tijdens het seizoen 1982-'83 niet meer aan de bak in het eerste elftal.
Verliet in 1983 de Freethiel en ging zijn voetbalgeluk zoeken in het Groot-Hertogdom Luxemburg.

Aanvaller die in de jeugdelftallen van SK Beveren bewees over een uitstekend tor-instinct te beschikken. Gaf tijdens zijn weinige optredens in het eerste elftal blijk van een grote inzet en werkkracht. Kon zich echter geen vaste plaats verwerven in de Beverse A-kern mede door de zware concurrentie die er toen was (Albert, Martens, Crève, Weihrauch, Kusto...).
Is dus één van de eerste Beveren-spelers die naar het buitenland trok.
Heeft geen familiebanden met de Freethiellegendes Omer en Jean Janssens.

clubs als speler :
Sporting Sint-Gillis-Waas
SK BEVEREN (1977-1983)
FC Wiltz 71 (Groot-Hertogdom Luxemburg)
Standaard Wetteren
Waaslandia Burcht
SK Kallo (speler-coach)

clubs als coach :
SK Kallo (speler-coach)
SK Kallo
SK BEVEREN (jeugd)
VK Tielrode
FC Nieuwkerken Sint-Niklaas
Rapide Club Lebbeke
KVV Klauwaerts Kemzeke
KJV Kruibeke
WS Meerdonk

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1981-1982 : 5 (0)

plaats in het elftal :
aanvaller

competitiedebuut bij SK Beveren :
thuis tegen Thor Waterschei (15-11-1981)

GDV.