StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


JOHANSEN Jesper Topp

26-06-1974
Deen / Belg.
Werd in de zomer van 1997 door het pas naar eerste klasse gepromoveerde KSK Beveren weggehaald bij de tweedeklasser Beerschot.
Scoorde éénmaal in de vriendschappelijke wedstrijd uit bij derdeklasser Heusden –Zolder (3-4, 20-7-1997). In die partij maakte de Nederlander Remco Torken trouwens zijn debuut in het Beveren-shirt.
Stond in de competitie 1997-'98 voor het eerst aan de aftrap in de uitwedstrijd tegen Lommel (16-8-1997) waar hij net voor de rust een blessure opliep en vervangen werd door Geert Knapen. Ondanks een openingsdoelpunt van Torken leed geel-blauw daar toch zijn eerste nederlaag van het nog jonge seizoen (3-1).
De volgende zes competitiematchen mocht hij telkens een invalbeurt maken, zo o.a. uit bij Harelbeke (21-9-1997) waarin hij na een halfuur de plaats innam van de gekwetste Smid. Geel-blauw pakte daar tenslotte zijn eerste punt buitenshuis dat seizoen (1-1). Beleefde zijn hoogtepunt bij Beveren ongetwijfeld tijdens de bekerpartij uit bij Sint-Niklaas (15-10-1997, 1/16 finales). Zette toen met een staalhard schot geel-blauw op een 2-3 voorsprong en luttele minuten later bezegelde hij het lot van de thuisploeg volledig met zijn tweede goal van de avond. Imagbudu zorgde tenslotte nog voor de overdreven 2-5 cijfers.
Speelde daarna twee volledige wedstrijden, eerst uit bij RWDM (1-1, 18-10-1997) waar Sportkring door een goal van de wederoptredende Van Hoyweghen alsnog een punt uit de brand wist te slepen (1-1) en drie weken later ook uit bij RC Genk (8-11-1997). Geel-blauw leed toen in Limburg een kansloze 3-0 nederlaag.
Toen halfweg november 1997 trainer Paul Theunis ontslagen werd op de Freethiel en vervangen werd door Stany Gzil, kwam Jesper nog nauwelijks aan de bak. Maakte in de verdere competitie welgeteld nog drie late invalbeurten en werd bij aanvang van de voorbereidingscampagne op de competitie 1998-'99 zelfs naar de B-kern verwezen.
Speelde nagenoeg dat ganse seizoen bij de reserven en niettegenstaande Jesper meer dan eens bij de uitblinkers was in die wedstrijden, werd hij nooit meer opgenomen in de A-kern.
Verliet in 1999 geruisloos de Freethiel om dan wat later zijn carrière verder te zetten op een lager niveau bij verschillende Antwerpse clubs.

Bijzonder temperamentvolle en nogal onstuimige voetballer (1m80). Beschikte over een uitstekende linkervoet en speelde steeds met volle overgave. Zijn vaak over-enthousiaste speelstijl ging wel geregeld gepaard met gele strafkaarten. Had het tevens nogal moeilijk met het zeer disciplinair optreden van trainer Gzil.
Niettegenstaande geel-blauw tijdens de terugronde van het seizoen 1998-'99 in zeer acuut degradatiegevaar verkeerde en Jesper vaker een betere indruk naliet dan de resem testspelers die toen bij de reserven de revue passeerden, kreeg hij van Gzil nooit meer een kans in het eerste elftal.
Kreeg bij Beerschot de bijnaam "Gazza", door zijn (uiterlijke) gelijkenissen met de befaamde Engelse voetballer Paul Gascoigne.

clubs als speler :
BK Awarta (Denemarken)
PAOK Saloniki (Griekenland)
Beerschot VAC
KSK BEVEREN (1997-1999)
BK Awarta (Denemarken)
SK Hoboken
KFC Schoten SK
KRC Mechelen
KFC Olympia Wilrijk
VC Wijnegem
KFC Brasschaat
K. Mariaburg VK

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1997-1998 : 13 (0)

plaats in het elftal :
middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren :
thuis tegen Eendracht Aalst (09-08-1997)

GDV.