StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


JURCIC Krunoslav

26-11-1969
Kroaat / Bosniër.
Werd op 6 juli 1995 door KSK Beveren opgesteld als testspeler in een vriendschappelijke partij tegen tweedeklasser RC Genk (3-1) in het oude stadion van het vroegere FC Winterslag. Tekende enkele dagen later een contract bij geel-blauw en werd aldus de opvolger van de pas naar het Nederlandse Fortuna Sittard getransfereerde Robert Roest.
Speelde twee weken later (22-7-1995) met Sportkring één Intertoto- cupwedstrijd nl. uit bij het Bulgaarse Veliko Tarnovo. Beveren won de partij met 1-2 en Krunoslav was de uitblinker bij geel-blauw.
Scoorde enkele dagen later één doelpunt in het vriendschappelijke duel thuis tegen Hapoel Beer Sheva (4-0, 27-7-1995). Een partij waarin de Tsjech Lambert Smid een positieve test aflegde bij KSK Beveren en door de Freethielclub later dan ook werd aangeworven.
Krunoslav zal zich zijn Belgisch competitiedebuut misschien nog wel herinneren.
Werd toen in die openingswedstrijd uit bij RWDM (1-0, 5-8-1995) met twee gele kaarten uitgesloten. Sportkring kende trouwens een slechte competitiestart want ook de twee volgende partijen werden verloren. Krunoslav won daarna echter met SKB drie wedstrijden na elkaar wat een plaats in de middenmoot opleverde.
Vormde toen centraal op het middenveld een uitstekend koppel met spelmaker Lambert Smid. Toch verzeilde geel-blauw langzaam aan in de degradatiezone en een eerste trainerswissel drong zich op in december 1995 (Davidovic voor Desaeyere). Beterschap kwam er echter niet en Beveren belandde eind januari 1996 zezlfs op een degradatieplaats. Krunoslav was bijzonder ongelukkig in de degradatietopper uit bij FC Seraing (10-2-1996). Scoorde die avond immers een own-goal wat meteen een nieuwe nederlaag betekende : 1-0.
Begin maart 1996 volgde dan de tweede trainerswissel bij SKB (Hulshoff voor Davidovic). Voor de laatste zes "alles-of-niets wedstrijden" werd Krunoslav door de Nederlandse trainer opzij geschoven maar ook dat kon niet baten, geel-blauw degradeerde.
Ging na de degradatie (1996) terug in Kroatië gaan voetballen.

Voetballer die door zijn lengte (1m88) een zekere présence uitstraalde op het terrein. Was bijzonder sterk in de balrecuperatie en beschikte over een stevig kopspel. Was zowel op als naast het veld een schoolvoorbeeld van professionalisme.
Kon zich dan ook in een mum van tijd reeds goed uitdrukken in de Nederlandse taal. Werd na zijn verblijf op de Freethiel enkele jaren een vaste waarde in de selectie van de Kroatische nationale ploeg en behaalde met zijn land brons op het WK 1998 in Frankrijk. Is daarmee voorlopig de enige ex-Beveren-speler die een WK-medaille wist te behalen. Behaalde in totaal 21 A-caps.
Werd op de Freethiel kortweg 'Jura' genoemd, een koosnaampje die hij reeds bij zijn vorige clubs verkreeg.

Won in 1992 met Inter Zapresic de Kroatische beker en behaalde later met Croatië Zagreb (het huidige Dinamo) drie landstitels op een rij (1997-98-99) en twee bekers (1997-1998).

Dwong in 2001 met het Italiaanse Torino de promotie naar de serie A af.

Was later als trainer ook succesvol en won met Dinamo Zagreb twee landstitels (2009 en 2010) en 1 beker (2009).

clubs als speler :
HNK Bekija (Bosnié & Herzegovina)
Dinamo Zagreb (Kroatië)
NK Inker Zapresic (Kroatië)
NK Istra Pula (Kroatië)
KSK BEVEREN (1995-1996)
Croatia Zagreb (Kroatië)
AC Torino (Italië)
Sampdoria Genua (Italië)
NK Slaven Belupo (Kroatië)

clubs als coach :
NK Istra Pula (Kroatië)
NK Slaven Belupo (Kroatië)
Dinamo Zagreb (Kroatië)
NK Lokomotiva Zagreb (Kroatië)
Dinamo Zagreb (Kroatië)
assistent-bondscoach van Kroatië
Dinamo Zagreb (Kroatië)
NK Maribor (Slovenië)
Adanaspor (Turkije)
Saoedi-Arabië Football Federation
Al Nassr (Saoedi-Arabië)
Baniyas club (Verenigde Arabische Emiraten)
Al Nasr SC (Verenigde Arabische Emiraten)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1995-1996 : 21 (0)

plaats in het elftal :
verdedigende middenvelder

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij RWDM (05-08-1995)

GDV.