StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes,blauwe datjes (08/01/2014) archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

fichebak FICHEBAK OUD-SPELERS
SK BEVEREN


KNAPEN Geert

20-10-1972
Belg.
Was als speler van Tilleur Luik tijdens het seizoen 1996-'97 tegenstander van KSK Beveren in de strijd om de titel in de tweede afdeling. Tilleur Luik haakte vroegtijdig af in de titelstrijd maar Sportkring kon zich op de laatste speeldag wel tot kampioen kronen. Geert werd even later (juni 1997) door de Freethielclub weggehaald bij de Luikse fusieclub.
Maakte het openingsdoelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd uit bij derdeklasser Heusden-Zolder (3-4, 20-7-1997).
Mocht op de vierde speeldag tijdens de uitwedstrijd tegen de latere landskampioen Club Brugge (31-8-1997) na een klein halfuur spelen invallen voor Jimmy Smet. Zorgde toen in de slotfase met een bijzonder mooi doelpunt voor de Beverse eerredder (3-1). Stond twee weken later voor het eerst aan de aftrap van een eersteklassewedstrijd nl. thuis tegen de andere nieuwkomer Westerlo (13-9-1997). Kon daarin na ruim een halfuur spelen een strafschop afdwingen waardoor Remco Torken vanop de strafschopstip de score kon openen. Diezelfde Torken zorgde in de slotfase voor het geruststellende tweede doelpunt waardoor geel-blauw toen zijn eerste competitiezege van het seizoen beet had (2-0).
Speelde één week later opnieuw een volledige wedstrijd, ditmaal uit bij Harelbeke (21-9-1997) en daarin behaalde Sportkring zijn eerste punt buitenshuis (1-1).
Speelde ook de volledige partij thuis tegen rode lantaarn FC Antwerp (4-10-1997) waarin SKB een pijnlijke 0-2 nederlaag opliep en daardoor diep in het degradatiemoeras belandde. Wat later werd trainer Paul Theunis na de tegenvallende resultaten vervangen door de Pool Stany Gzil en vanaf dan diende Geert zich tevreden te stellen met enkel wat invalbeurten.
Zo mocht hij tijdens de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Lierse (2-3, 3-12-1997) halverwege de tweede helft invallen voor de Fransman Scalia en was hij 50 minuten actief in de thuispartij tegen Club Brugge (7-2-1998). In die partij kwam Sportkring 1-0 voor maar door twee Brugse goals halfweg de tweede helft werd het toch nog een 1-2 nederlaag.
Verliet na dat seizoen (1998) dan ook reeds de Freethiel en ging voor de ambitieuze derdeklasser Bergen voetballen.

Technisch niet zo verfijnde voetballer (1m78) maar was wel vrij snel. Had ongetwijfeld veel meer verwacht van zijn transfer naar de Freethiel maar wellicht lag het niveau van de eerste afdeling toch wat te hoog voor Geert. Ging na zijn Beveren-periode op een lager niveau voetballen en kwam dan ook nooit meer aan bod op het hoogste niveau.

Zorgde in november 2002 met de derdeklasser Bocholt voor een enorme verrassing in de Belgische beker.
Bocholt schakelde die avond eersteklasser KSK Beveren uit (2-1).

clubs als speler :
Rooierheide DSV
Sporting Club Hasselt
R. Tilleur FC Luik
KSK BEVEREN (1997-1998)
RAEC Mons
KFC Dessel Sport
RRFC Montegneé
KSK Tongeren
Bocholt VV
RCS Verviers
K. Diepenbeek VV De Zwaluw (speler-coach)

clubs als coach :
K. Diepenbeek VV De Zwaluw (speler-coach)
KSK Tongeren
White Star Schoonbeek-Beverst
KFC MD Halen
Wezel Sport
Esperanza Pelt
KVK Wellen
FC Diepenbeek B
Verbroedering Geel (assistent-trainer)
Dessel Sport (assistent-trainer)

aantal wedstrijden (aantal goals) :
1997-1998 : 14 (1)

plaats in het elftal :
middenvelder (of aanvaller)

competitiedebuut bij KSK Beveren :
uit bij Lommel SK (16-08-1997)

enige competitiegoal voor KSK Beveren :
uit bij Club Brugge (31-08-1997)

GDV.